..Ve OSB demiryoluna kavuştu!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB), demiryolu ağına kavuştu.

Haberler 29.11.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte yatrmclarn talebi üzerine ithal ve ihraç ürünlerin Diyarbakr OSB ile Mersin Liman balantsn salayacak 4,5 kilometrelik demiryolu hatt, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarnn (TCDD) çalmalaryla tamamland.

Demiryolu hatt ile özellikle ar tonajl ürünlerin ihraç ve ithalatnda hem zaman hem de maliyette tasarruf salanacak. Hattn, gelecek aylarda faaliyete geçmesi bekleniyor.

Diyarbakr OSB Yönetim Kurulu Bakan Vekili Abdulkadir Karavil, AA muhabirine yapt açklamada, TCDDye teekkür ederek, demiryolu hatt ile sanayicilerin limana balanmasnn salandn söyledi.

Dünyada lojistiin çok önemli olduunu vurgulayan Karavil, bir tarafta demiryolu dier tarafta havayollarnn çok önem kazandn dile getirdi.

Karavil, yatrmclar için demiryolu hattnn çok önemli bir konu olduuna iaret etti.

- Sanayicinin pazarda pay daha da yükselecek

Eer limanlardan uzaksanz mutlaka demiryolu hatt olmas lazm. Demiryolu gelince sanayicinin yükü hafifler. Sanayicinin dünya ile rekabeti daha iyi salayabilir. diyen Karavil, Diyarbakr OSBye yaplan hattn çok güzel olduunu aktard.

Karavil, sözlerini öyle sürdürdü:

Diyarbakrdaki OSB de Türkiyedeki 300 OSB arasnda demiryolu hatt olan 10 OSB arasnda yer ald. Bu da bizim için gurur verici. Demiryolu hatt ile artk Diyarbakrdaki OSB, Türkiyenin sayl OSBleri arasnda yer alacak. Bu sayede sanayici yükünü daha ucuza mal edecek, limana daha rahat gidecek, sanayicinin pazarda pay daha da yükselecek. u an bütün çalmalar bitti. Altyap çalmas ve çevresindeki beton sahalar tamamlad. Her iki tarafta da yükleme yaplmaya hazr vaziyette. Bekleme ve ürün yükleme yeri var. Yatrmclar olarak yllardr bekliyorduk.

- Sanayici iki taraftan yararlanacak

Karavil, yatrmclarn talebi üzerine hattn yapldn, hattn yaplmas için giriimlerde bulunduklarn anlatarak, yatrmclarn çok memnun olduunu kaydetti.

Hattn daha çok ar yük tayan sanayiciler için çok uygun olduunu vurgulayan Karavil, hattn özellikle mermer, alç ve un üzerine üretim yapan sanayiciler için ideal olduunu dile getirdi.

Karavil, özellikle son dönemlerde iplik fabrikalarnn çok açldn ifade ederek, öyle devam etti:

Bunun için yurt dndan pamuk geliyor. Pamuun buraya tanmas için de hat çok ideal oldu. Tarm bölgesiyiz. Tarmla ilgili fabrikalar açlmaya devam edecek. Bunlar için de çok iyi oldu. Sanayici iki taraftan yararlanacak. Bir taraftan ürünü satarken rahatlkla limana ulatracak bir taraftan da ithal ettiini ürünü artk kamyonlarla deil demir yolu ile tayacak. Fiyatlarn düürülmesi konusunda da TCDD yetkilileriyle görüüyoruz.

OSBde 300e yakn yatrmcnn bulunduunu aktaran Karavil, OSBnin 3. etabnn da altyapsnn tamamlandn, fabrikalarn youn çaltn söyledi.

Karavil, baz prosedürlerin tamamlanmasyla demiryolu hattnn gelecek aylarda faaliyete geçeceini belirtti.

- Memleket için bulunmaz nimet

Diyarbakr OSBde mermer üzerine faaliyet yürüten bir fabrikann müdürü Erhan Aca, ürettikleri mermerin yüzde 80ini ihraç ettiklerini belirtti.

Aylk 45-50 bin metrekarelik bir sevkiyat yapyoruz. Bunun yüzde 80ini Mersine gönderiyoruz. ifadelerini kullanan Aca, demiryolu hattnn, yatrmc için iyi olacan düündüklerini aktard.

Aca, Demiryolu hatt bu memleket için bulunmaz nimet. dedi.

Ana Sayfaya Git