Ve Tarım Fuarı Açıldı

Diyarbakır'da, "9. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı" bugün açılacak.

Haberler 04.04.2018 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜYAP Diyarbakr Fuar Merkezinde, TÜYAP ve Türk Tarm Alet ve Makinalar malatçlar Birlii ibirliiyle Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl, Tarm Kredi Kooperatifleri Merkez Birlii, Türkiye Ziraat Odalar Birlii, Valilik, Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Karacada Kalknma Ajans, Ticaret Borsas, Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii ve KOSGEBin desteiyle düzenlenecek Ortadou Tarm, Hayvanclk, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuar bugün törenle balayacak ve 8 Nisana kadar sürecek.

122 FRMA STANT AçIYOR

TÜYAP Diyarbakr Bölge Müdürü Mehmet Velat Ektirici, fuara destek veren kurum temsilcilerin katlmyla bir otelde düzenlenen basn toplantsnda, fuarda geçen yla göre katlmc firma saysnda art yaandn, 122 firmann stant açacan söyledi.

Tarm sektöründe faaliyet gösteren yurt d firmalarnn Türkiye temsilcilerinin de fuarda yer alacan belirten Ektirici, ziyaretçi saysnda da ciddi bir art olacan tahmin ettiklerini, yurt dndan ran ve Iraktan hatr saylr sayda ziyaretçi beklediklerini sözlerine ekledi.

Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB) Bakan Engin Yesil Tarm ve Hayvanclk konusunda Türkiyenin önde gelen illeri arasnda bulunan limiz Diyarbakrda düzenlenecek olan 9. Tarm Hayvanclk Fuar Tarmn gelimesi ve ayn zaman da tarma dayal sanayinin gelimesine katk saladn söyledi.

DYARBAKIRA BÜYÜK KAZANIM

DTB Bakan Engin Yeil, Üreticilerimiz ve çiftçilerimiz ile Tarm ve hayvanclk alannda üretim için gerekli olan bütün teknolojileri, bilgileri ve alt yapy buluturan bu fuar üretici ve çiftçilerimiz için büyük önem arz etmektedir.

Sektöre gelen yenilikler üretici ve çiftçilerimizin teknolojiyi yakndan izlemesi, takip etmesi, bu teknolojiyi satn alarak, topra verimli tekniklerle ilemesi, bu bölgenin bereketli topraklarndan, ülkemiz tarm sektörüne katma deer yaratacaktr.

Bu vesile ile bu yl 9. Düzenlenen,Tarm ve Hayvanclk Fuarnn ilimiz ve bölgemiz için hayrlara vesile olmasn diler,Fuarn ilimizde düzenlenmesinde emei geçen bata TÜYAP Olmak üzere tüm kamu kurum ve kurulularmza da teekkür ederimeklinde konutu.

Ana Sayfaya Git