Vergi affı yok!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 'İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ndeki vergi yapılandırmalarına ilişkin düzenlemenin, 'vergi affı' olmadığını, kamu alacaklarının anapara sabit kalarak, faizlerin silinmesi olduğunu söyledi.

Haberler 04.11.2020 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili Cahit Özkan,, TBMMde basn toplants düzenledi. Özkan, sizlik Sigortas Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmas Hakknda Kanun Teklifinin Genel Kuruldaki görümelerinin bu hafta tamamlanmasn planladklarn söyledi. Özkan, 2 bölüm ve 51 maddeden oluan teklif ile tüm dünyay etkisi altna alan koronavirüs salgnnn istihdam üzerinde oluan yükünün sosyal devlet ilkesi gereince paylalmas ve giderilmesi, normalleme sürecinde hareketlenecek olan ekonominin istihdamla desteklenmesinin amaçlandn belirtti. Özkan, Ekonomik program hedeflerinin gerçekletirilmesi, vergide adaletin, etkinliin ve verimliliin salanmas için baz güncellemelerin yaplmas amaçlanmaktadr dedi.

CUMHURBAKANIMIZIN MÜJDES DE YER ALACAK

Özkan, salgnn millet üzerinde oluturduu ekonomik yaralar hzl bir ekilde kapattklarna dikkat çekerek, Teklif ile ksa çalmann sona ermesini takriben salanan normalleme desteine ilikin sürelerin uzatlmas, iverenlerimiz tarafndan 1 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 dönemindeki en düük sigortal saysna ek olarak istidam edilecek her bir çalan için SGK prim destei verilmesi, iten ayrlan kiilerin istihdama daha hzl dönülerinin tevik edilmesi amaçlanyor. Esnaf Ahilik Sand uygulamasnn yürürlük tarihinin 31 Aralk 2023e ertelenmesi, Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann müjdesi; KYK, vergi, SGK, idari para cezalar gibi baz kamu alacaklarn yeniden yaplandrlmas da yer almaktadr ifadelerini kulland.

VERG AFFI SÖZ KONUSU DEL

Özkan, teklifte vergi yaplandrmalarna ilikin düzenlemelerin, vergi aff olmadnn altn çizerek, Belediyelere olan emlak vergisi de dhil tüm vergi borçlar, idari para cezalar, SGK prim borçlar, yaklak 3 milyon gencin merakla bekledii KYK borçlar gibi kamu alacaklarnn anapara sabit kalarak, faizlerin silinmesidir. Yaplandrmadan faydalanmak isteyen vatandalarmz, kanunun çkt tarihten itibaren ylsonuna kadar posta yoluyla ya da internet aracl ile müracaat etmesi gerekecektir. Böylece bavuru için kamu kurumlarnda ylmalar yaanmayacaktr. Yaplandrmada; maksimum 18 taksit yaplabilecek ve taksitler 2 ayda bir ödenecektir. Pein ödenmesi durumda ise ileyen faizler silinecektir. Daha önce yaplandrmaya katlanlar ya da yaplandrmas bozulanlar da bu düzenlemeden yararlanabileceklerdir. lk taksitin ödenmesiyle de tüm adli takipler durmu olacaktr ifadelerini kulland.

Cahit Özkan ayrca, evlerinde ürettikleri mallar internet üzerinden satanlara gelir vergisi muafiyeti salanmas, turizm konaklama vergisi yürürlüünün 1 Nisan 2022e ertelenmesi, uygulama süresi 31 Aralk 2020de sona eren baz vergi avantajlarnn sürelerinin uzatlmas, Cumhurbakanna yüzde 20 olan kurumlar vergisi orann 5 puana kadar indirme ve tekrar kanuni seviyesine getirme yetkisi verilmesi ve yurtdnda bulunan para, altn, döviz ve dier sermaye piyasas araçlarn, 30 Haziran 2021 tarihine kadar Türkiyedeki bankalara bildiren kiilere serbest tasarruf imkn salamasnn öngörüldüünü kaydetti.

Ana Sayfaya Git