Vergi afında yapılandırma

Diyarbakır'da vergi affı yapılandırma başvuruları devam ediyor

Haberler 07.07.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, vergi aff ile ilgili mükelleflere çarda bulunarak, yaplandrmadan faydalanmalar için uyarda bulundu.

Belediyeden yaplan yazl açklamada, vergi ve dier baz alacaklarn yeniden yaplandrlmas ile baz kanunlarda deiiklik yaplmasna ilikin 7143 sayl Kanun çerçevesinde su, emlak, çevre temizlik, kira, igaliye, ilan ve reklam, elence vergi borçlarnn yeniden yaplandrld anmsatld.

Son bavurunun 31 Temmuz Sal günü olduu bildirilen açklamada, aftan yararlanmak isteyen vatandalarn Büyükehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Bakanl Gelirler Müdürlüüne müracaat etmeleri gerektii ifade edildi.

Açklamada, öyle denildi:

lan ve reklam vergisi, igaliye, harçlar ve ücretler, kat atk toplama ve bertaraf ücreti, su ve atk su alacaklar kapsamnda belediyemize borcu olan vatandalarmz bu kanundan yararlanabilecek. Kanundan yararlanmak isteyen vatandalarmzn temmuz ay sonuna kadar belediyemize bavurmalar gerekiyor. Vatandalarmz borçlarn pein ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecek.

Pein veya taksitle ödeme seçenekleri

Vatandalarn vergi affndan faydalanmalar gerektiinin vurguland açklamada, unlar kaydedildi:

31 Mart 2018 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza, resim ve harçlarn yaplandrlmasn içeren 7143 sayl Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilikin vergi cezas ve uygulanan gecikme zamm siliniyor. 31 Mart 2018 itibariyle gecikmi borçlara Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) orannda güncelleme yaplacak. Büyükehir Belediyesine borcu olan vatandalar pein veya taksitli ödeme yapabilecek. Uygulama kapsamndaki pein ödemelerde yüzde 90, 2 taksitli ödemelerde ise yüzde 50 indirim yaplacak. Ayrca vatandalar yeniden yaplandrma kapsamnda 6 ila 18 ay arasnda deien taksitlerle de ödeme yaplabilecek. Pein ya da taksitli ödeme tercihinin verilecek dilekçede vatanda tarafndan belirtilmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git