Vergi denetimi ertelensin!

DTSO’dan Hazine ve Maliye Bakanlığına çağrı: “Şirketlerin vergi denetim incelemeleri ertelensin”

Haberler 25.03.2021 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, Hazine ve Maliye Bakanlna çarda bulunarak, irketlerin vergi denetim incelemelerinin ertelenmesini istedi.

Son yllarda dünya genelinde yaanan ekonomik daralma ve ardndan balayan pandemi ile i camiasnn çok büyük bir kriz ile kar karya kaldn belirten Bakan Kaya, bir yl akn bir süredir devam eden pandemi ile mücadele tedbirlerinin bütün i camiasn derinden etkilemeye devam ettiini söyledi.

VERG DENETM ERTELENSN

Bakan Kaya, letmelerin pandemiden kaynakl ekonomik skntlarna çözüm olmak amacyla ksa çalma ödenei, vergi, SGK ve dier kredi borçlarnn ertelenmesi gibi devlet destekleri salanarak iverenlere nefes aldrlmtr. Ancak uzayan pandemi süreci ve artan maddi skntlarla birlikte yeni kamusal desteklere olan talepler de artmaktadr. Tam da bu dönemde Vergi Denetim Kurulunca ilimizde incelemeler balatlmtr. Muhakkak ki bu tür incelemeler kayt dln giderilmesi ve vergi usulü açsndan yaplmas gereken uygulamalardr. Ancak pandeminin bu kadar youn artt bir dönemde bu incelemelerin moral ve motivasyonu daha çok krmaktadr. Bu nedenledir ki Vergi Denetleme Kurulu tarafndan balatlan bu incelemelerin ileri bir tarihe ertelenmesini arz ve talep ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git