Vergi haftası kutlamaları

31'inci Vergi Haftası, Gelir İdaresi Başkanlığınca 1 Mart'a kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Haberler 25.02.2020 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dün balayan 31inci Vergi Haftas kapsamnda 1 Marta kadar ülke genelinde çeitli etkinlikler gerçekletirilecek.

Gelir daresi Bakanlndan yaplan duyuruya göre, her yl ubat aynn son haftasnda kutlanan Vergi Haftas kapsamnda vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde oluturulmas, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun salanmas ve kayt d ekonomi ile mücadele bilincinin oluturulmas amaçlanyor.

Bugün balayan ve 1 Marta kadar kutlanacak 31inci Vergi Haftas nedeniyle tüm yurtta çeitli etkinlikler gerçekletirilecek.

Buna göre, Türkiye genelinde, beyan, ödeme ve dier vergisel yükümlülüklerini zamannda yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükellefler i yerlerinde ziyaret edilerek, sunulan hizmetlere yönelik görü ve önerileri alnacak.

Genç giriimcilere vergi konularnda bilgilendirme yaplacak ve Genç Giriimcilere Vergi ve Sigorta Prim Teviki broürü datlacak. Üniversitelerde stantlar kurularak vergi bilinci, kayt d ekonomi, istihdam, kariyer imkanlar gibi konularda bilgilendirme yaplacak.

OKULLARDA BLGLENDRME çALIMASI

81 ilde örenciler okullarnda ziyaret edilerek vergi konusunda bilgilendirmeler gerçekletirilecek. Türkiye genelindeki okullarda Milli Eitim Bakanl ile ortaklaa vergi bilincini gelitirme eitimleri verilecek.

Vergi Haftas için Vergi Güçtür slogan ile hazrlanan genel afi 81 ildeki vergi dairesi bakanlklar ve defterdarlklarda, örencilere yönelik olarak Gözümüz Yükseklerde Geleceimiz Vergilerimizde slogan ile hazrlanan afi ilk ve ortaöretim okullarnda aslacak.

31inci Vergi Haftas için hazrlanan ve kullanlan tüm görsellere, gerçekletirilen etkinliklere www.vergihaftasi.gov.tr adresinden ulalabilecek

Duyuruda, vergisel yükümlülüklerini tam ve zamannda yerine getirerek ülkenin gelimesine katk salayan tüm mükelleflere teekkür edildi.

Ana Sayfaya Git