Vergi iadesi şeklinde olsun

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası "Akaryakıt bayileri olarak beklentimiz, çiftçilerimizin kullanacağı mazotun akaryakıt istasyonlarından alınması ve çiftçilerimize mazot desteğinin vergi iadesi şeklinde verilmesidir" dedi.

Haberler 23.02.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Petrol Ürünleri verenler Sendikasnca (PÜS), çiftçilere yarndan itibaren verilecek mazot desteine ilikin, Akaryakt bayileri olarak beklentimiz, çiftçilerimizin kullanaca mazotun akaryakt istasyonlarndan alnmas ve çiftçilerimize mazot desteinin vergi iadesi eklinde verilmesidir. ifadesi kullanld.

VERG ADES EKLNDE

PÜSten yaplan yazl açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çiftçilerin mazot maliyetinin yarsnn devlet tarafndan ödeneceine yönelik açklamasnn yürekten desteklendii belirtildi.

Ürünün ekiminden, tarladan kaldrlmasna kadar her aamada kullanlan mazotun, çiftçiler için çok önemli bir maliyet kalemi olduuna iaret edilerek, mazot yardmnn ilk kez 2003 ylnda Erdoann Babakanl döneminde balatld hatrlatld. Açklama, unlar kaydedildi:

çFTçYE MAZOT DESTE

Bunun artrlarak devam ettirilmesi çok önemli bir adm. Cumhurbakanmzn 20 ubatta Betepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbakanmz ile Buluuyor programnda yapt konumada, 23 ubattan itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarsnn devlet tarafndan ödeneceine yönelik açklamasn akaryakt bayileri olarak yürekten destekliyoruz. Bugüne kadar tarm sektörüne 81 ilde, 921 ilçede ve binlerce köyde, yln 365 günü, günün 24 saati en iyi hizmeti sunan akaryakt bayileri olarak beklentimiz, çiftçilerimizin kullanaca mazotun akaryakt istasyonlarndan alnmas ve çiftçilerimize mazot desteinin vergi iadesi eklinde verilmesidir. Ayrca denizcilik ve havaclk sektörlerinin gelimesi için deniz ve hava tatlarna verilen ÖTVsiz yaktlarn amac dnda illegal olarak piyasada pazarlanmas sonucunda devlet hazinemizin urad vergi kaybnn önlenmesi için bu sektörlere verilen destein de vergi iadesi eklinde olmas gerektiini düünüyoruz.

Ana Sayfaya Git