Vergi müfetişine görev kriterleri!

Vergi müfettişlerinin görev yerlerinin belirlenmesi kurallara bağlandı. Yer değiştirme talebinde bulunan vergi müfettişlerinin durumları, görev puanı üstünlüğü esasına göre ve belirlenen kontenjanlar dahilinde incelenecek. Mazeret durumlarına ilişkin yer değişikliği taleplerinin yapılabilmesi için belirlenen şartların sağlanması gerekecek.

Haberler 28.09.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vergi müfettilerinin görev yerlerinin belirlenmesine ilikin hususlar hizmetin gerekleri, liyakat ve kariyer ilkeleri esas alnarak düzenlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlnca, Vergi Müfettilerinin Görev Yerlerinin Belirlenmesine Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yaymlanarak, yürürlüe girdi.

Buna göre, istee bal görevlendirme ilemlerinde vergi müfettileri, görev yapmak istedikleri grup bakanlklarn her yln mart ay sonuna kadar Vergi Denetim Kurulu Bakanlna bildirecek.

Bakanlk, yer deitirme talebinde bulunan vergi müfettilerinin durumlarn, görev puan üstünlüü esasna göre ve belirlenen kontenjanlar dahilinde inceleyecek, mays sonuna kadar belirleyerek ilan edecek.

stee bal olarak görev yapt grup bakanl deien vergi müfettileri görevlendirmenin yapld yl izleyen takvim yl bandan itibaren 3 yl geçmedikçe yer deiiklii talebinde bulunamayacak. Bakanlk d geçici görevde ve ücretsiz izinde geçirilen süreler bu sürenin hesabnda dikkate alnmayacak.

VERG MÜFETTLER

Bakanlk, hizmetin gerei ve ihtiyaçlar dahilinde, grup bakanlklarnda görevlendirilmesi gereken vergi müfettii kontenjann nisan içinde belirleyerek ilan edecek.

Salk mazereti, aile birlii mazereti, genel ve özel hayat etkileyen nedenlerle engellilik durumuna bal yer deiiklii talepleri dolaysyla yaplacak görevlendirmeler aylk dönemler itibaryla deerlendirilecek. Mazeret durumlarna ilikin yer deiiklii taleplerinin yaplabilmesi için belirlenen artlarn salanmas gerekecek.

Haklarnda yürütülen adli veya idari bir soruturma sonucunda, yerlerinde kalmalarnda saknca görülen ya da üst üste 3 yl performans deerlendirmesinden baarsz olan vergi müfettilerinin görev yerleri deitirilebilecek.

Vergi müfetti yardmclarndan, yaplan yeterlik snavnda baarl olanlarn ilk görevlendirilmeleri, hesaplanan performans puanyla yeterlik snav puannn toplamndan oluan baar sras, tercihleri ve mazeret durumlar dikkate alnarak, ihtiyaçlar dorultusunda tespit edilen grup bakanlklarna yaplacak. lk görevlendirmenin yapld yl izleyen takvim yl bandan itibaren 3 yl geçmedikçe yer deiiklii talebinde bulunulamayacak.

Vergi müfettiliine yeniden kabulleri uygun görülenlerin görev yapacaklar grup bakanl, talepleri dorultusunda belirlenecek.

Ana Sayfaya Git