Vergi yapılandırmasında son hafta

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar, vergi, harç, ecrimisil, MTV, idari para cezaları, öğrenim ve katkı kredisi gibi borçlara getirilen yapılandırmadan faydalanmak isteyenler için son başvuru tarihinin 30 Eylül olduğunu hatırlattı.

Haberler 23.09.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Vergi Dairesi Bakan Ramazan Yaar, borç yaplandrmasnn önemli bir frsat olduuna dikkati çekerek, vatandalarn bu frsat deerlendirmesini istedi.

VERGDE YAPILANMA

Yaar, 7326 sayl Baz Alacaklarn Yeniden Yaplandrlmas ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmas Hakknda Kanuna ilikin bavuru süreleri 30 Eylül 2021 tarihine kadar uzatlm olup son haftaya girilmitir. çok önemli avantajlar sunan kanundan vergi borcu bulunan tüm vatandalarmzn yararlanmasn ve bavurularn bir an önce yapmalarn bekliyoruz. Söz konusu kanun ile kesinlemi vergi, harç, ecrimisil, MTV, idari para cezalar, örenim ve katk kredisi gibi borçlara yaplandrma imkan getirilmitir. Kanun kapsamnda ayrca ihtilafl ve tarhiyat aamasndaki vergi ve cezalara kolaylk salanrken, matrah artrm ve stok düzeltmeleri için de imkan sunulmaktadr. Yaplandrlacak tutarlar pein ödenebilecei gibi ikier aylk dönemlerde 6-9-12-18 taksit halinde ödenebilmektedir.

PEN ÖDEME TERCH

Pein ödeme seçenei tercih edilirse Y-ÜFE orannda hesaplanan tutardan ayrca yüzde 90 indirim yaplmas, trafik para cezalar ve dier idari para cezalar asllarnda yüzde 25 indirim yaplmas gibi çok önemli imkan ve kolaylklarda getirilmitir. Bu imkanlardan faydalanmak için 30 Eylül 2021 tarihine kadar bavuru yaplmas gerekmektedir. Pein ve ilk taksit ödemelerinin ise 01 Kasm 2021 tarihine kadar yaplmas gerekmektedir. Ayrca, Covid-19 pandemisi nedeniyle bavurularnzn www.gib.gov.tr adresinde yer alan nteraktif Vergi Dairesi uygulamas üzerinden elektronik ortamda ya da posta yoluyla yaplmas ve ödemelerde de kredi kart veya banka kart ile nteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlamal bankalar aracl ile ödeme yöntemlerinin tercih edilmesi hususunu tekrar hatrlatmak isteriz dedi.

Ana Sayfaya Git