Vergide son uyarılar geldi

Diyarbakır Vergi Dairesinden 31 Ağustos hatırlatması

Haberler 19.08.2021 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Vergi Dairesi Bakanl, Baz Alacaklarn Yeniden Yaplandrlmas ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna likin 7326 Sayl Kanunun, 9 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdiini hatrlatarak, bu frsatn kaçrlmamas uyarsnda bulunuldu.

YAPILANDIRMA çALIMASI

Diyarbakr Vergi Dairesi Bakan Ramazan Yaar, söz konusu Kanun ile mükelleflere salanan imkanlarla ilgili açklamalarda bulundu.

Ödenmemi vergi ve dier borçlar ile bunlara bal gecikme zamlar ve faizleri yerine Yurt çi Üretici Fiyat Endeksi güncelleme yaplacan belirten Yaar, Pein ödemelerde Yurt çi Üretici Fiyat Endeksi tutarndan yüzde 90 indirim, Trafik para cezalar ve dier idari para cezalar asllarnda yüzde 25 indirim, taksitli ödeme seçenei tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi artyla ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamnn ödenmesi halinde Yurt çi Üretici Fiyat Endeksi tutarndan yüzde 50 indirim, trafik para cezalar ve dier idari para cezalar asllarnda yüzde 12,5 indirim, bu imkanlardan faydalanmak için son gün 31 Austos 2021 tarihidir.

TEKSTL MKANLARI

Vatandalarmza çok önemli ödeme ve taksit imkanlar salayan kanundan faydalanmalarn ve bavurularn son güne brakmamalar büyük önem arz etmektedir. Kanunun uygulanmasna ilikin açklamalara ve ayrntl bilgilere, Bakanlmzn internet sitesinden veya Vergi letiim Merkezi nin (VMER) 189 numaral telefon hattndan ulalabilir. Korona virüs Tedbirleri kapsamnda; vatandalarn ve çalanlarn saln korumak ve salgnn yaylmasn engellemek amacyla bavurularn, vergi dairesine gelmeye gerek kalmadan ,Gelir daresi Bakanl internet adresi veya e-Devlet üzerinden nteraktif Vergi Dairesine giri yaparak, yaplabilmektedir diye konutu.

Ana Sayfaya Git