Vergiler ertelendi

Terör saldırılarından dolayı sıkıntılı günler yaşayan Mardin esnafı, faizli kredi borçlarının bir yıl ertelenmesinin sevincini yaşıyor.

Haberler 25.10.2016 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör saldrlarndan dolay skntl günler yaayan Mardin esnaf, kredi borçlarnn bir yl ertelenmesinin sevincini yayor.

Diyarbakr, Mardin, rnak ve Hakkaride terör saldrlar nedeniyle ileri veya iletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkarlarn, bankadan kullandklar kredilerden doan borçlarnn bir yl ertelenmesi esnaf rahatlatt.

Mardin Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bakan Murtaza nan, esnafn terör maduru statüsüne alnmasndan memnuniyet duyduklarn söyledi.

Terörden etkilenen esnafn düük kredi borçlarnda bir yl ertelendiini anmsatan nan, öyle konutu:

Esnafmz terör olaylar nedeniyle büyük maduriyet yayordu. Borçlarn bir yl ötelenmesi esnafmz rahatlatacaktr. Kooperatiften kredi kullanan tüm esnafmz bundan yararlanacak. Takibe giren esnafmzda taksitlerini ödedikten sonra bu imkandan faydalanacaktr. Esnafn borç ötelemesinde emei geçen tüm yetkililere teekkür ediyoruz.

BORçLARIN ERTELENMES

Mardin Terziler ve Konfeksiyoncular Odas Bakan ehmus Sayat da terör saldrlarndan dolay esnafnn çok büyük sknt yaadn vurgulad.

yapamayan esnafn ald düük faizli kredi borçlarn dahi ödeyemediini kaydeden ayat, Yaklak 6 aydr esnafa verilen kredilerin borçlarnn ertelenmesi hususunda belirli bir imtiyaz salamasn talep etmitik. Böyle bir kararn alnmas bizleri mutlu etti. dedi.

Tarihi Mardin çars esnafndan Ekrem Salam, borç ertelemesinin olumlu olduunu söyledi.

Ötelenen borçlarn kendilerine bir nefes aldracan kaydeden esnaf Suphi Dayan, düük faizli kredi borçlarnn bir yl ötelenmesinden emei geçenlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git