Vergiler ertelendi

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın aldığı tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen mükelleflerin vergilerini bugün yayımlanan tebliğ ile ertelediklerini duyurdu.

Haberler 26.01.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Elvan, Twitter hesabndan yapt açklamada, Koronavirüs salgn nedeniyle çileri Bakanlnn ald tedbirler kapsamnda geçici süreliine faaliyetlerine ara verilen mükelleflerimizin vergilerini bugün yaynladmz tebli ile erteledik. Sinema salonu, kahvehane, kraathane, kr bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, hal saha, yüzme havuzu, hamam, sauna, lunapark faaliyetinde bulunan mükelleflerimizi 1 Aralk 2020 itibariyle mücbir sebep kapsamna aldk. Bahse konu mükellefler tarafndan mücbir sebep döneminde verilmesi gereken katma deer vergisi ve muhtasar beyannamelerin beyan ve bunlara ilikin ödeme süreleri mücbir sebep halinin sona erecei tarihi izleyen ayn 26nc günü sonuna kadar uzatld dedi.

SALGINLA FAALYET DURAN LETMELER MÜCBR SEBEP KABUL EDLD

Gelir daresi Bakanl, salgn nedeniyle faaliyetleri tamamen durdurulan iyerlerinin bulunduu sektörlerdeki mükellefler için mücbir sebep halinin kabul edildiini açklad.

Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymlanan Hazine ve Maliye Bakanl Gelir daresi Bakanl tebliinde, çileri Bakanlnca alnan tedbirler kapsamnda geçici süreliine faaliyetlerine tamamen ara verilmesine/faaliyetlerinin tamamen durdurulmasna karar verilen iyerlerinin bulunduu sektörlerde faaliyette bulunan mükelleflerin 213 sayl Vergi Usul Kanununun mücbir sebep hükümlerinden faydalandrlmas hakkndaki açklamalar bu Tebliin konusunu tekil etmektedir denildi.

Buna göre; kapsam dahilinde mükelleflerle ilgili olarak; kanuni verilme süresi mücbir sebep dönemine isabet eden ve bu dönemde verilmesi gereken muhtasar beyannameler ve KDV beyannameleri, elektronik defter beratlar ile e-Defterler ve bunlara ilikin berat dosyalarnn ikincil kopyalarnn yüklenme sürelerinin mücbir sebep halinin sona erecei tarihi izleyen ayn 26. günü sonuna kadar ve bu beyannamelere istinaden tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin beyanname verme süresi uzatlan ilk dönemden balamak üzere beyannamenin verilmesi gerektii ay izleyen aydan itibaren srasyla her bir dönem için takip eden ilgili ayn sonuna kadar uzatlmas uygun bulundu.

Teblide, Sosyal güvenlik mevzuat gereince sigortallarn mücbir sebep dönemine ilikin prime esas kazanç ve hizmet bilgilerinin Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile bildirilmesinin zorunlu olmas durumunda mücbir sebep, bu beyannamelerin vergi kesintilerine ilikin ksmnn beyan ve ödeme sürelerinin ertelenmesi için geçerli olacaktr denildi.

Ana Sayfaya Git