(VİDEO) 3600 Ek gösterge çalışması tamam

3600 ek gösterge çalışması tamamlandı. Çalışma, bu ay bitmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Hükümetle memurlar arasındaki toplu sözleşmeyle imza altına alınan ve Şubat ayından bu yana sendikalarla da görüşülen 3600 ek gösterge düzenlemesinde artık sona gelindi.

Haberler 26.05.2022 - 23:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

3600 ek gösterge çalmas tamamland. çalma, bu ay bitmeden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana sunulacak. Hükümetle memurlar arasndaki toplu sözlemeyle imza altna alnan ve ubat ayndan bu yana sendikalarla da görüülen 3600 ek gösterge düzenlemesinde artk sona gelindi.

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl, hazrlklarn tamamlad. Düzenleme, Cumhurbakanl Külliyesinde yaplan toplantda ele alnrken, 3600 ek göstergeyle salanacak yeni haklarn mali boyutlar detayl bir ekilde deerlendirildi.
Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay bakanlnda yaplan toplantya çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati, Cumhurbakanl Strateji ve Bütçe Bakan brahim enel ve ilgili bakan yardmclar katld.

Toplantda Bakan Bilgin, çalmayla ilgili sunum yapt. Kapsam, gösterge art oranlar, kimleri ne ekilde etkileyecei paylald.4 meslek grubu üzerinden yaplan hesaplamalarda emekli ikramiyeleri ve emekli maalarnda düzenlemeyle yüzde 25e varan art olaca belirtiliyor. Toplantda düzenlemenin bu kapsamda hazine ve bütçe üzerindeki etkisi de ele alnd. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Bilginin, düzenlemeyi bu hafta içinde Cumhurbakan Erdoana bekleniyor.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git