(Video) 83 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi olmaksızın 3'ü kanser, biri demans, biri multiple skleroz, biri pulmoner hipertansiyon ve biri acil serviste hipertansif kriz ilacı olmak üzere 83 ilacı daha geri ödeme listesine aldı.

Haberler 10.06.2022 - 16:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl, Salk Uygulama Teblii (SUT) düzenlemesi olmakszn 3ü kanser, biri demans, biri multiple skleroz, biri pulmoner hipertansiyon ve biri acil serviste hipertansif kriz ilac olmak üzere 83 ilac daha geri ödeme listesine ald.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), tamam yerli üretim olan 83 ilacn SUT düzenlemesi olmakszn geri ödeme listesine alnmas kararlatrld.

Geri ödeme listesine dahil edilen 83 ilaç, kullanldklar tedaviler için yeni alternatifler ve eriim kolaylklarn beraberinde getirdi.

Vatandalar bu ilaçlar SGK ile sözlemeli eczanelerden temin edebilecek. Listeye ilave edilen 83 ilacn, 12si antibakteriyel, 7si analjezik, 6s peptik ülser ve gastritte kullanlan ilaç olduu bilgisi de paylald.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git