(Video) Konut fırsatçılarına ceza geliyor

Hazine Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu bünyesindeki özel ekip konutta faiz indirimi sonrasında durumu fırsata çevirmek isteyen inşaat şirketleri ve emlakçıları tespit etti. Bir günde yüzde 30'a yakın zam yapan fırsatçılara ceza verilecek.

Haberler 20.05.2022 - 15:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine Bakanl Vergi Denetim Kurulu bünyesindeki özel ekip konutta faiz indirimi sonrasnda durumu frsata çevirmek isteyen inaat irketleri ve emlakçlar tespit etti. Bir günde yüzde 30a yakn zam yapan frsatçlara ceza verilecek.

Vergi Denetim Kurulu yetkilileri tarafndan, Konut sahibi olmay kolaylatrma ve sektörü canlandrma hedeflerine yönelik olarak faiz indirimini frsata çevirip, Fahi Fiyat artlar yaparak vatandalarn maduriyetine sebebiyet veren, vergisel kayp ve kaçakçlara yol açanlara müsamaha gösterilmeyecei, vatandalar korumak için frsatçlara yönelik her türlü önlemin alnaca kaydedildi.

alnan bilgilere göre, bu amaçla, Kurul bünyesinde oluturulan özel bir ekip tarafndan yürütülen çalmalarda online sat platformlarndan temin edilen veriler, mükelleflerin vergi beyan ve bildirimleri, tapu ve banka vb. pek çok veri çapraz ekilde analiz edildi. Analiz çalmalar sonucunda bir günde milyon TLleri ve yüzde 30lar bulan ani fiyat artlar ile vergisel kayplar tespit edildi.

Analiz sonucunda riskli olduu deerlendirilen bata inaat irketleri ve emlakçlar hakknda, hzl ve etkin vergi inceleme süreci balatlaca yönünde bilgi edinildi. Gayrimenkul satlarn gerçek sat bedelinin altnda beyan eden veya hiç beyan etmeyenler hakknda gelir veya kurumlar vergisi, katma deer vergisi, tapu harc olmak üzere vergi tarhiyatlarnn yaplaca ve cezalarn kesilecei öngörülüyor.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git