(VİDEO) Yeni ucuz konut modeli

Fahiş ev ve kira fiyatlarına karşı harekete geçildi, ilgili bakanlıklar yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Bir yandan sosyal konut üretiminde gaza basılırken bir yandan da farklı modeller geliştiriliyor. Bu modellerden biri de altyapılı arsa satışı olacak.

Haberler 29.05.2022 - 18:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakan Murat Kurum, Hazine arazilerini vatandan kendisi için konut yapmas adna uygun artlarda sata çkaracaklarn açklad.

Belki tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alnacak. Ankarada Gölba, stanbulda çatalca, Tuzla ve Baakehirde çalyoruz diye konutu.

1984te kurulan TOKnin 2002ye kadar 75 bin konut ürettiini hatrlatan Bakan Kurum, 2002den bugüne kadar ise 1 milyon 137 bin konut.

Üretmeye de devam ediyoruz. Austosta büyük bir sosyal konut kampanyasn Cumhurbakanmz açklayacak. 81 ilde vatanda kira öder gibi ev sahibi yapacaz dedi.

Küçük ve orta ölçekli iletmeciler için sanayi tesisleri müjdesi de veren Bakan Kurum, TOK eliyle üretimi istihdam artrmak için sanayi tesisleri kuracaz.

Küçük ve orta ölçekli iletmeci kardelerimiz talep örgütlenmesi ile gelen talebe göre yapacaz ve kura yöntemiyle az peinat 15-20 yl vadeli satlacak. Bu yldan itibaren balanacak ifadelerini kulland.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git