Yıl sonunda kadro geliyor

Sarıeroğlu "İnşallah bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızın kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacağız"

Haberler 13.11.2017 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalan vatandalarn kamuda istihdamlaryla ilgili çalmay tamamlayp gereini yapacaklarn söyledi.

- Taeron süreci

Sarerolu, taeron sürecinin yl sonuna kadar tamamlanacan ve gündemlerinde taeron süreci olduunu vurgulayarak, u görülere yer verdi:

Taerondaki kardelerimizin taleplerini, ihtiyaçlarn çok iyi biliyorum. Göreve geldiimizde hemen çalmaya baladk. Konuyu farkl mecralara çekmeye çalan kesimler var ama Sayn Babakanmz grup toplantsnda gerekli açklamay yapt. nallah bu sene bitmeden taeronda çalan vatandalarmz kamuda istihdamlaryla ilgili çalmay tamamlayp gereini yapacaz.

Son 10 ylda 6,5 milyon kiiyi ie yerletirdiklerine iaret eden Sarerolu, unlar kaydetti:

u anda 5,2 orannda büyüme oranna sahibiz. Bu büyüme orannn istihdama yansmas için elimizden geleni yaacaz. KUR çok önemli bir kurum. 2002de 20 bin kiiyi ie yerletirmi. Ekim ayndaki rakamlar aldm 900 bin kiiyi ie yerletirmi. Türkiyenin geliimini bu rakamlardan görebiliriz. Son 10 ylda 8 milyon kii i gücü piyasasna girmi bunun 6,5 milyonuna i bulmuuz. Bunun da 3,5 milyonu kadn. Bu rakamlar neredeyse bir Avrupa Birlii ülkesinin nüfusuna denk. Bu rakamlarla ilgili manipülasyon yapmaya çalyorlar ama kim ne derse desin rakamlar nettir. Türkiye 10 ylda 6.5 milyon insana istihdam salamtr. stihdam seferberlii kapsamnda son 1 ylda 1 milyon 300 bin kiiye istihdam yaratmtr. Bu yerilecek deil alklanacak bir performanstr. Dünyann örnek ald bir baar hikayesidir.

Ana Sayfaya Git