“Yıllardır bu işi yapıyoruz ve hep mağdur ediliyoruz”

Yıllardır pazar esnafı olduklarını ve kendilerine pazar alanı içerisinde yer verilmediğinden dolayı mağdur edildiklerini söyleyen bazı pazarcılar belediyeden yer talebinde bulundular.

Haberler 13.03.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Merkez Kayapnar ilçesinde bulunan semt pazarclar, önceki belediye döneminde dile getirdikleri pazarda yer bulamama skntlarnn halen devam ettiini ve bu sorunlarndan dolay maduriyet yaadklarn söyledi.

Her pazartesi Gaziler Mahallesi Ahmede Hani Caddesinde kurulan semt pazarnn son ksmnda yllardr pazarclk yaptklarn belirten pazar esnaf, birkaç aylk pazarclarn baz yollarla numara aldklarna dair iddialarn olduunu söyleyerek, Umarz bu iddialar yersizdir. çünkü biz yllardr bu ii yapyoruz ve hep madur ediliyoruz. Belediyeden bu maduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. talebinde bulundular.

Bizi pazardan çkartmak istiyorlar

Yaad sknty dile getiren pazar esnafndan Mehmet Dursun, daha önce durduu yerin pazarn biti noktasnn yaknlarnda olduunu ancak zamanla yerinin daha aalara kaydrldn söyleyerek, Benim daha önce durduum yerime numara vurdular ve orann sahibi olduunu söylediler. Oysaki oralar pazarn dndayd. Benden oray alnca imdi de buraya geldim. imdi de kalkm diyorlar ki; buraya da numara vuruyoruz. Buraya numara vursalar biz nereye gideriz? Bizi pazardan bizi çkartmak istiyorlar. 4 yldr ben buradaym. Belediye gittik, dediler ki; üstlerimiz var, askeriye naslsa bizimde öyledir. Biz bir ey diyemeyiz Bize bir çare bulunsun. Herkes ekmek peinde adaletli bir ekilde hakkmz versinler. ifadelerini kulland.

Bazlarmz 3 veya 5 yldr burada pazarclk yapyoruz ama darda kalyoruz

8 yldr pazarclk yaptn belirten smail Tekdal ise Daha önce bu pazarda 330 numara vard bizi idare ediyorlard. Kayyumdan önceki yetkililerden biz numara talep ettiimiz zaman kendi partilerine yönlendiriyorlard, gidip onlardan aln diyorlard. Kayyumdan talep ettik. 12 kii numara verdi. Resmi numara verdikçe bizi kaydrmaya çalyorlar. En sona geldik, ondan sonrada bize yasak diyorlar. Bir kii daha resmi numara alrsa biz darda kalacaz. Bazlarmz 3 veya 5 yldr burada pazarclk yapyoruz ama darda kalyoruz, bazlar ise bir ay önce geldi ama kendisine yer bulabiliyor. Burada baz iddialar dönüyor, yerlerin baz kanallar üzerinden satldna dair. Her kesin kendi yandana numara verdiine dair. Umarm bu iddialar yersizdir. Yetkilere sesleniyoruz! Biz sadece adalet istiyoruz.

imdiki belediye için de ayn durum söz konusu

18 yldr pazar iiyle uratn söyleyen Doan Köse ise öyle konutu: 18 yldr bu ii yapyorum. Kimi pazarclar kendi balarna göre hareket ederek sen bizim pazara gelmezsin diyorlard. Daha önce, belediyedeki ve Pazar dernekleri biraraya gelerek pazar için bir yer çizdiler ve sonradan gelenleri de kabul etmiyorlar. Daha önce HDP varken kimileri onlara gider, kendilerine yaknln belirterek onlardan yer alrd. Yakn olamayana ise verilmezdi. imdiki belediye için de ayn durum söz konusu. Hiç tanmadmz kiilere yer veriyorlar. Biz her gelen partinin anlayna göre davranmayz. iddiasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git