Yağışlar umut verdi

Diyarbakır’da yağışlar yüzde 42 arttı, kuraklık endişesi olan çiftçiye umut oldu

Haberler 05.03.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Etkili olan yalar kuraklk endiesi yaayan çiftçiye umut oldu. Diyarbakr Yeniehir Ziraat Odas Bakan ve ayn zamanda çiftçi olan Süleyman skenderolu, yalarn geçtiimiz yllara göre yüz 42 fazla yadn belirterek, umut verici ve yaraya ilaç sürer gibi olduunu söyledi.

Diyarbakrda k mevsiminde etkili olan kar ile son günlerde etkili olan saanak, çiftçinin yüzünü güldürdü. Özellikle buday olmak üzere ekili mahsulün geliimine katk salayan yalar, üreticiyi memnun etti.

Geçen yl ülke genelinde olduu gibi kuraklk nedeniyle tarmda verimliliin dütüü kentte çiftçiler, bu ylki kar ya ile birlikte yamurun fazla olmasndan dolay en çok ürettikleri ürünler arasnda yer alan arpa, buday, msr ve dier ürünlerde verimin artacan öngörüyor.

YAILAR DEVAM EDERSE KURAKLIK ORTADAN KALKAR

Ziraat Odas Bakan ve çiftçi Süleyman skenderolu, yalarn geçtiimiz yla oranla yüzde 42 arttna iaret ederek, bereketli bir yl beklediklerini ifade etti. Bu yalarn çok iyi ve beklentilerini imdilik karladn aktaran skenderolu, Mart ay içerisinde ve Nisan ay sonuna kadar yalar olmas durumunda kurakln ortadan kalkacan söyleyebiliriz dedi.

BARAJLARDA SU DOLULUK ORANLARI DÜÜK

Barajlarda su doluluk orannn düük olduunu dile getiren skenderolu, Kurakln ortadan kalkmasna ilikin ayn eyi barajlarmz için söylememiz mümkün deildir. u anda barajlarmzda su doluluk oran düük ve özellikle Devegeçidi Baraj ile çnar Göksu Barajnda istenilen seviyeye henüz gelinmi deil. nallah önümüzdeki aylar içerisinde Mart-Nisan ay içerisinde yalarn olmas Allahn izniyle barajlarmzda da yeterli seviyede su olmasyla bir yllk su ihtiyacn karlayacaktr. Yamurlar çiftçilerimiz için çok iyi geldi ve bir yaraya krem sürer gibi, ilaç gibi geldiini söyleyebilirim diye konutu.

Ana Sayfaya Git