Yağmur suyu şebekesi

DİSKİ kent merkezinde yağmursuyu şebekeleri döşüyor

Haberler 12.07.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, Merkez Bat Yakas Ksmi Yamursuyu naat Yapm i kapsamnda imdiye kadar zgara balantlar ile birlikte 21 bin metre yamursuyu hattn tamamlad. DSK Genel Müdür Vekili M. Frat Tuti, vatandalarn maduriyet yaamamas için çalmalarn ivedilikle sürdürdüklerini söyledi.

Diyarbakr Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, kentin sorunsuz bir altyapya kavumas amacyla balatt Merkez Bat Yakas Ksmi Yamursuyu naat Yapm i Kayapnar, Balar ile Yeniehir ilçelerinin bulvar, cadde ve sokaklarnda devam ediyor. Sözleme bedeli 26 milyon 555 bin 230 TL olan çalmalara 3 Mart 2018de itibariyle baland. DSK bugüne dek zgara balantlar da dahil olmak üzere 21 bin metre yamursuyu ebekesinin döendii çalmalarn youn olarak Diclekent Bulvar, Yeniehir ilçesi 576. Sokak ve Yeniköy Mezarl arkas Karanfil 6. Sokakta sürdürüyor. Bu çalmalara paralel olarak eski Siverek yolundaki ara sokaklarda da abone balantlar yaplyor.

Kayapnar ilçesi Frat Bulvar ile Lale Bulvarnn bir ksm, Dorin, Sipan, Nazm Hikmet, Mezopotamya Bulvar ile Diclekent Bulvarndan Lale Bulvarna kadar uzanan hat, Balar ilçesi eski Siverek yolu, Newroz, engal, Evrim Alata, Yeniehirde eyh Bedrettin, Mircembelli ve Hilar caddeleri tamamlanarak yapm iinin 35lik ksm bitirilmi oldu.

2019da tamamlanacak

Buradaki çalmalarn ardndan Diclekent Bulvar üzerinde yer alan Lale Bulvar ve Rojava Bulvar arasndaki 2 bin 200 metrelik bir hat yaplacak. Yine Yeniköy Mezarl arkas Karanfil 7. Cadde, Kayapnar Bölgesindeki Mastfro Caddesi, Lale Bulvar ve Talaytepe Caddesinde yapm çalmalar balatlacak. 3 Mart 2018 tarihinde balayan yapm çalmalarnn 2019 ylnn Mart aynda tamamlanmas hedefleniyor.

Tuti incelemelerde bulundu

DSK Genel Müdür Vekili Frat Tuti, eski Siverek Yolu üzerindeki çalmalar denetledi. Vatandalarn madur olmamas için çalmalarn ivedilikle sürdürülmesi gerektiini ifade eden Tuti scaklara ramen büyük emek sarf eden çalanlara teekkür etti. Yamursuyu ebekelerinin modern ehirlerin olmazsa olmazlar arasnda yer aldn belirten Tuti, bundan sonra da çalmalarn devam edeceini söyledi. kapsamnda imdiye kadar 21 bin metre yamursuyu ebekesi ve balantlarn gerçekletirdiklerini aktaran Tuti, çalmalarn gelecek yl tamamlanacan söyledi.

Ana Sayfaya Git