Yakıta zam!

Akaryakıt ürünleri benzin ve motorinin litresine dün gece yarısından itibaren, sırasıyla 12 ve 17 kuruş zam geldi.

Haberler 31.10.2017 - 08:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Petrol Ürünleri verenler Sendikasnn (PÜS) açklamasnda, 31 Ekim 2017 tarihinden geçerli olmak üzere Rafineri çk fiyatlarndaki deiiklik den dolay benzin grubunda 12 kuru motorinde ise 17 kuru fiyat art beklenmektedir denildi.

Benzin ve motorine yaplan zam oran, dün gece yarsndan itibaren uygulamaya sokuldu.

TSKDEN ZAMA TEPK

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, benzin ve motorine yaplan son zamm eletirerek, Biz zam yapmayn demekten usandk, özellikle motorine yaplan 18 kuruluk zam, esnaf ve çiftçiye büyük bir darbe olur. ifadelerini kulland.

Palandöken yapt yazl açklamada, esnaf ve çiftçinin yaplan son zamm kaldramayacan belirterek, Benzinin litre fiyat 5,50, motorinin ise 4,97 liray at. Esnafn ve çiftçinin en büyük maliyet kalemi motorin. Esnaf da çiftçi de 5 liralk motorin fiyatnn altndan kalkamaz. deerlendirmesinde bulundu.

Palandöken ayrca, söz konusu zamlarn ekonomik büyümeye sekte vurabileceini ve enflasyonda büyük arta neden olabileceini de vurgulad.

Benzinin litre fiyatna bu gece yarsndan itibaren geçerli olmak üzere 12 kuru, motorinin litre fiyatna ise 18 kuru zam yapld.

Ana Sayfaya Git