Yakıt tasarrufu yapmanın 7 kolay yolu

Araç sahiplerinin en büyük endişelerden biri yakıt masrafıdır. Özellikle yaz aylarında araçla seyahat etmek çoğu zaman ciddi bir mali yükü de beraberinde getirmektedir. Ancak araç sahiplerinin minik bazı önlemler alarak yakıt tasarrufunu sağlamları mümkündür. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye’nin ilk sigorta şirketi olma unvanına sahip Generali Sigorta, yakıt tasarrufunu sağlayacak püf noktaları paylaştı.

Haberler 31.07.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Generali Sigortann bu önerileri sayesinde daha az yaktla daha fazla yol kat etmek mümkün.

Aracn bakmn zamannda yaptrmak

Motor ya, hava filtresi ve buji gibi araçta bulunan baz parçalar yakt tüketimini dorudan etkilemektedir. Dolaysyla yakt tasarrufu yapabilmek için aracn bakm düzenli bir ekilde yaptrlmaldr. Öte yandan kullanlan güzergahn artlar da göz önünde bulundurulmaldr. Engebeli yollarda hava filtresi sk sk kontrol edilerek, yakt tasarrufu arttrabilir ve aracn daha uzun ömürlü olmasn salanabilir.

Araç hzna dikkat etmek

Yakt tasarrufu yapmann en kolay ve pratik yollarndan biri de araç hzna dikkat etmektir. Araç hz gereinden fazla arttnda veya azaldnda yakt normale oranla daha hzl bir ekilde tükenir. Bu noktada yol artlarn da göz önünde bulundurarak ideal bir hzla araç kullanlmaldr.

Kaliteli akaryakt tercih etmek

Maliyeti nedeniyle ucuz yakt tercih edilmemelidir. Ksa vadede araç sürücüsü kazanmakta, ancak uzun vadede kaybetmektedir. Ucuz ve kalitesi düük yaktlar kullanmann, araçta bulunan aksamlara zarar verebilecei unutulmamaldr.

Lastikleri kontrol etmek

Araç lastikleri yeteri kadar hava basnc ile iirilmi olmaldr. Yeterli basnca sahip olmayan lastiklerin hareket etmesi aracn daha fazla efor sarf etmesine neden olacak ve yakt harcayacaktr. Araç lastiklerinin üretici firmann belirledii ölçülerde iirilmesi önemli ölçüde yakt tasarrufu salayabilir.

Ani fren yapmamak

Ani fren ve manevralar yaktn daha hzl tükenmesine sebep olur. Bunun önüne geçmek için vites geçileri yumuak tutulmal ve araç yava yava hzlandrlmaldr.

Klimay gereksiz yere kullanmamak

Klima çalt zaman araç motoru fazladan güç harcar ve yakt tüketimini arttrr. Dolaysyla klima kullanm en aza indirilmeli ya da düük hzda çaltrlmaldr.

Arac hafifletmek

Aracn arlnn artmas, hareket kabiliyetini engeller ve daha fazla güç harcamasna neden olur. Araçta bulunan gereksiz eyalardan kurtularak, aracn kullanm ömrü artrabilir ve yakt tasarrufu salanabilir.

Ana Sayfaya Git