Yakıta balans ayarı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Mustafa Yılmaz, akaryakıt dağıtım şirketleri ile görüştüklerini, yurt genelinde akaryakıt fiyatlarında 17 ile 25 kuruş arasında indirim olacağını açıkladı.

Haberler 04.06.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji Piyasas Düzenleme Kurumu (EPDK) Bakan Mustafa Ylmaz, akaryakt datm irketleriyle görütüklerini belirterek, Bu geceden(Dün) itibaren yurt genelinde akaryakt fiyatlarnda 17-25 kuru arasnda indirimler olacak. Bu indirim, petrol fiyatlar ve döviz hareketlerinden bamsz ekilde, dorudan datc ve bayinin kar marjlarndan yaplacak. dedi.

Ylmaz, EPDKnin akaryakt fiyat hareketlerini yakndan takip etmeye devam edeceini söyledi.

Bu kapsamda akaryakt datm irketleriyle görütüklerini aktaran Ylmaz, irketlerin gereken adm atacan söyledi.

Ylmaz, EPDK olarak fiyat hareketlerini takip etmeye devam edeceklerini vurgulayarak, Bu geceden itibaren yurt genelinde akaryakt fiyatlarnda 17-25 kuru arasnda indirimler olacak. Bu indirim, petrol fiyatlar ve döviz hareketlerinden bamsz ekilde, dorudan datc ve bayinin kar marjlarndan yaplacak. deerlendirmesinde bulundu.

Normalleme süreciyle vatandalarn akaryakt satn alma alkanlklarnn deieceine iaret eden Ylmaz, unlar kaydetti:

NDRME GDLECEK

Bir istasyonda fiyat 5 lira 50 kuruken, birkaç kilometre ötede 5 lira 20 kuru düzeyinde. Baz vatandalarmz sadece marka sebebiyle akaryakt için 20-30 kuru fazla ödeyebiliyor. Oysa, bütün lisansl bayilerde akaryakt kalitesi ayn. Bir istasyonunun kira gideri olmayabilir, sat hacmi farkl olabilir ve maliyetleri düük olabilir. Bunlar da pompaya yansr. Hiçbir vatandamz bu irketlerden daha zengin deil. Öyleyse markaya göre deil bütçeye göre hareket edeceiz. Vatandamz Ucuz yakt arabama zarar verir. diye düünmesin, bize güvensin. Hakkarideki akaryaktn kalitesiyle Edirnedeki, stanbuldaki, Ankaradaki akaryaktn kalitesi ayn. Yeter ki lisansl bayi olsun. Ucuz olan tercih etmekte sknt yok

FAZLA ÖDEMELER

Daha fazla ödeme yaparak katkl ürün almann ise tüketicinin tercihi olduunu ancak EPDK olarak bunu tavsiye etmediklerini ifade eden Ylmaz, Trafie kaytl 23 milyondan fazla araç var. Ancak akaryakt sorunuyla ilgili bu yl kurumumuza ulam sadece 135 ikayet var. Avrupann en kaliteli akaryakt Türkiye piyasasnda ve EPDK bunun güvencesiyken vatandalarmz artk hem kendi cebini hem de ülkemizin ekonomisini düünerek hareket etmeli. diye konutu.

Ylmaz, ayrca lisansl bir bayiden alnan akaryaktn tüketicinin aracnda soruna sebep olmas halinde zararn ilgili irket tarafndan tazmin edilmek zorunda olduunu ve tüketicilerin ilgili faturayla EPDKye bavurabileceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git