Yakıtta indirim pompaya yok

Akaryakıta dün gece gelen indirim ÖTV'nin yerine konulmasında kullanılacak. Benzin ve motorinde gerçekleşecek indirim pompa fiyatlarına yansımayacak.

Haberler 24.12.2021 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Benzin ve motorinde bu gece yarsndan geçerli olacak indirim, ÖTVnin yerine konulmasnda kullanlacak.

Enerji Petrol Gaz kmal stasyonlar veren Sendikasndan (EPGS) alnan bilgiye göre, benzinde 1 lira 63 kuru, motorinde ise 1 lira 65 kuruluk indirim bu gece yarsndan itibaren geçerli olacak.

Söz konusu indirimler ÖTVdeki kaybn giderilmesinde kullanlaca için pompa fiyatlarna yansmayacak. ndirimlerin ÖTV marjn amasnn ardndan tüketiciye yanstlmas bekleniyor.

Akaryakt fiyatlarnda 2018 Mays ay ortasnda eel mobil sistemine geçilmi ÖTV destekleriyle zamlar tüketiciye yanstlmamt. Eel mobil sistemiyle devletin akaryakt fiyatlarn sabit tutmak için bu yl sonu itibaryla feragat ettii rakamn 60 milyar lirann üstünde olaca hesaplanyor.

Benzinin litresi Ankarada ortalama 11,66 liradan, stanbulda 11,61 liradan ve zmirde 11,68 liradan satlyor. Motorinin litresi ise Ankarada ortalama 11,53 liradan, stanbulda 11,47 liradan ve zmirde 11,55 liradan sata sunuluyor.

Akaryakt fiyatlar, Türkiyenin de dahil olduu Akdeniz piyasasndaki ilenmi ürün fiyatlarnn ortalamas ile dolar kurundaki deiiklikler baz alnarak rafineriler tarafndan hesaplanyor.

Bu hesaplanma sonucunda datm firmalarnca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle irketler ve kentlere göre küçük deiiklikler gösterebiliyor.

Ana Sayfaya Git