Yanlışta ısrarın Türk ekonomisine etkisi sınırlı olur

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı bizim için kabul edilebilir değildir. Yanlışta ısrar edilmesi durumunda ortaya çıkacak tablonun Türkiye ve Türk ekonomisine etkisi sınırlı olacak" dedi.

Haberler 03.08.2018 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, yazl açklamasnda, ABD Hazine Bakanl tarafndan Türkiyeye yönelik açklanan yaptrm kararnn kabul edilebilir olmadn bildirdi.

Sürecin, güçlü tarihi geçmie ve müttefiklie sahip iki ülke ilikilerine uygun ekilde, diplomasi ve yapc çabalarla sonuçlanmasnn öncelikleri olduunu vurgulayan Albayrak, bu yanlta srar edilmesi durumunda ortaya çkacak tablonun Türkiyeye ve Türk ekonomisine etkisinin snrl olacan kaydetti.

Giriimlerin tamam boa çkacaktr

Albayrak, Gelimeler sonras ekonomiye yönelik ataklar ksa dönemlidir. Bu süreç içinde, spekülatif hamlelerle piyasalarda olumsuz hava olumas için yaplan giriimlerin tamam da boa çkacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, mevcut makroekonomik veriler nda, bütçe disiplini, enflasyonla mücadele, salkl ve sürdürülebilir bir büyümenin salanmas hedefleri için kapsaml çalmalar balattklarna iaret ederek, bu kapsamda paydalarla yaptklar istiare toplantlarnda elde ettikleri verileri de dikkate aldklarn, Orta Vadeli Program için ilk toplanty hafta banda gerçekletirdiklerini belirtti.

Program hazrl devam ederken, ekonomik dengelenme için gerekli görülen bir dizi adm ve bütçe disiplini kapsamnda baz tasarruf tedbirlerini de hayata geçirdiklerine dikkati çeken Albayrak, dier yandan, ksa ve orta vadeli, farkl d kaynak finansman için görümelerinin pozitif ekilde ilerlediini vurgulad.

Albayrak, Ekonomik dengelemenin akabinde, ekonomimizin salkl ve sürdürülebilir büyüme üzerine oturacandan ve Türkiyenin güçlü bir ekilde yoluna devam edeceinden kimsenin üphesi olmasn. ifadesini kulland.
Ana Sayfaya Git