Yapılandırmada son gün bugün

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Reşat Merttir, SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin, "Vatandaş özellikle peşin ödeme avantajını çok iyi değerlendirmelidir." dedi.

Haberler 31.07.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merttir, vatandan yaplandrmadan faydalanmas için il müdürlüklerinin ve ilçelerdeki sosyal güvenlik merkezlerinin bu hafta sonu da hizmet verdiini anmsatt.

- Borcunu yaplandran istihdam teviklerinden yararlanabilecek

Yaplandrmadan yararlananlara, borçlarndan dolay icra takibi ve haciz ilemleri yaplmayacan belirten Merttir, öyle konutu:

Yaplandrmaya bavurup ilk taksiti ödeyen iverenlerimiz, Borcu yoktur yazs alabilecek, bu sayede kamu ihalelerine girebilecek, nefes kredisi bavurusunda bulunabilecek. En önemlisi de istihdam teviklerinden yararlanmaya balayacak. BAKUR sigortallarmz da Ziraat Bankas ile yaptmz kredi anlamasyla yaplandrma kapsamnda, borcunu pein ödeyerek veya dondurulan hizmet sürelerini ihya ederek emekli olabilecek.

Merttir, BAKURlu sigortallarn hizmet sürelerini dondurarak veya yaplandrmann ilk taksidini ödeyerek salk hizmetlerinden yararlanmaya balayabileceklerini aktard.

Genel salk sigortallarna da yaplandrma kapsamnda borçlarn faizsiz olarak 31 Aralk tarihine kadar ödeme imkan verildiini, genel salk sigortallarnn bu tarihe kadar da borcuna baklmadan tüm salk hizmetlerinden yararlanabileceini ifade eden Merttir, Yaplandrmada son müracaat tarihi 31 Temmuz günüdür. lk taksit ve pein ödeme süresi 31 Austos, ödemeler 2 ayda bir taksitler halinde 6-9-12 veya 18 taksit tercihiyle yaplabilecek. Vatandalar bavuruyu ihmal etmemeli, özellikle pein ödeme avantajn çok iyi deerlendirmelidir. dedi.

Ana Sayfaya Git