Yapılandırma sona gelindi!

Bağ-Kur'daki yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlamasına karşın Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu bulunması nedeniyle emekli olamayanların yapılandırma imkanından yararlanması için sayılı gün kaldı.

Haberler 22.11.2016 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maliye Bakan Naci Abal, baz alacaklarn yaplandrlmasnda bavuru için 5 gün kald uyarsnda bulunarak, frsat kaçrmamak için bavurularn 25 Kasma, ilk taksit veya pein ödemelerin ise 30 Kasma kadar yaplmas gerektiini bildirdi.

Bakan Abal, 19 Austos 2016 tarihinde yürürlüe giren 6736 sayl Baz Alacaklarn Yeniden Yaplandrlmasna likin Kanun ile milyonlarca mükellefi ilgilendiren trafik cezas, vergi ve prim borcu, idari para cezalar, örenim ve harç kredileri, vergi cezalar, askerlik, seçim, nüfus, karayolu geçi ücreti ve RTÜK idari para cezalar, gümrük vergileri, sigorta primleri, isizlik sigortas primi, sosyal güvenlik destek primi, genel salk sigortas prim borçlar gibi birçok borç ile bunlarn her türlü faiz, zam, gecikme zamm, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezalarnn yeniden yaplandrldn hatrlatt.

Kanundan yararlanmak için son bavuru süresinin, 31 Ekim 2016 olarak belirlendiini, ancak bu süreyi 25 Kasm 2016ya kadar uzattklarn anmsatan Abal, vatandalarn kanunun getirdii imkanlara youn ilgi gösterdiini söyledi. Kanun kapsamna girip de bavuruda bulunmayan kimsenin kalmamasn istediini vurgulayan Abal, bunun için çok geni bir tantm kampanyas yürüttüklerini ifade etti.

Naci Abal, toplumun her kesimini ilgilendiren ve tarihi frsatlar sunan uygulamada bavuru için son 5 gün kaldna dikkati çekerek, Trafik cezas, vergi ve prim borcu, idari para cezas, örenim ve harç kredileri ve daha birçok alanda kamuya borcu olan vatandalarmz, frsat kaçrmamak için bavurularn 25 Kasma kadar yapmal. Dier bir önemli nokta da ilk taksit veya pein ödemelerin 30 Kasma kadar yaplmas gerekiyor. Aksi halde, kanunun getirdii ve bavuru yaparak elde ettikleri tüm haklar kaybederler. ifadelerini kulland.

- mkan olanlara pein ödemeyi tavsiye ediyorum

Bavurularn vergi dairesine giderek veya Gelir daresi Bakanlnn (GB) internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden online olarak yaplabildiini aktaran Abal, öyle devam etti:

Vatandalarmz, bavuru srasnda pein veya taksitle ödeme seçeneklerinden birini tercih edebilir. mkan olan her vatandamza, yaplandrdklar borçlarn pein ödemelerini tavsiye ediyorum. çünkü pein ödeme, taksitli ödemeye göre ekstra imkanlar salyor. Borç, neredeyse ana paraya kadar düüyor.

Taksitli ödeme seçeneini tercih eden vatandalarmz ise yaplandrdklar tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile de ödeyebilir. Taksitler, iki ayda bir ödenecek. Ancak hatrlatmakta fayda görüyorum. Kanunun getirdii frsatlar kaybetmemek için ilk iki taksitin mutlaka zamannda ödenmesi gerekiyor.

- Tüm sorularn cevab GB, VMER ve vergi dairelerinde

Abal, kanunla ilgili her türlü sorunun cevabnn GBin internet sitesinde yer alan dokümanlarda bulunabileceini belirtti. Öte yandan, yaplandrma kanunuyla ilgili özel eitim verilen uzman personelin de Vergi letiim Merkezinde (VMER) vatandalardan gelen sorular cevaplad bilgisini veren Abal, Kanundan yararlanmak isteyip de bunu nasl yapacan bilmeyen vatandalarmz, 444 0 189 numaral VMER hattmz arayabilir ve sorularna cevap alabilir. Ayrca, vergi dairelerinde kurulan özel bilgilendirme stantlar da yine vatandamz için hizmette. diye konutu.

Ana Sayfaya Git