Yapılandırma uzatıldı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Diyarbakır İl Müdürü Reşat Merttir, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile tanınan haktan yararlanabilmek için başvuru süresinin 27 Ağustos'ta sona ereceğini hatırlattı.

Haberler 18.08.2018 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merttir, yapt açklamada, kanunun devlete borcu olan vatanda için önemli frsatlar sunduunu belirtti.

Kanun kapsamnda vatandan SGK, vergi ve trafik cezalar gibi borçlarn 6, 9, 12 ve 18 taksit eklinde yaplandrlabildiini aktaran Merttir, unlar kaydetti:

SGK PRM ALACAKLARI

Özellikle pein ödemek isteyen vatandalara çok cazip imkanlar sunuluyor. Vatandalarmz tarihi frsat deerlendirmeli. Uygulamayla idari para cezas asllarnn yüzde 50si silinecek, kalan yüzde 50 üzerinden Y-ÜFE hesaplanacak. diyen Merttir, unlar aktard: Pein ödemede Y-ÜFEnin yüzde 90nn tahsilinden vazgeçiliyor. 2 taksitte ödeme yaplmas halinde ise Y-ÜFEnin yüzde 50sinin tahsilinden vazgeçiliyor. lk taksit veya pein ödemenin Austos ay sonuna kadar yaplmas gerekiyor.

Merttir, yaplandrma için uzatlan bavuru süresinin 27 Austosta dolacan belirtti.

YAPILANDIRMA SÜRES

Yaplandrma hakkndan yararlanmann özellikle iletmelere, ödeme kolaylnn yannda önemli yararlar da saladna iaret ederek, unlar kaydetti:

Yaplandrma yapldktan sonra borcu yazs yoktur alnarak ihalelere girilebilir. Tevik kanunlarndan yararlanlarak indirimli prim ödeme imkan doacaktr. cra, haciz ve ödeme emri gibi cebri tahsil yollarndan kurtulma imkan olacaktr. Yaplan ödemeler nispetinde daha önceki hacizler kalkacaktr. Ayrca dier kamusal desteklerden yararlanma imkan olacaktr.

Ana Sayfaya Git