Yapılandırmada son söz Erdoğan'da

TESK, yapılandırma süresinin uzatılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşecek.

Haberler 09.09.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, pandemi döneminde yaplandrma bavuru süresinin yl sonuna kadar uzatlmas çarsnda bulunarak, Konuyla ilgili Cumhurbakanmzla görüeceiz. Yaplandrma süresinin uzatlmasyla rahat bir nefes alacak duruma geleceiz dedi.

TESK Genel Bakan Bendevi Palandöken, çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliini (çESOB)u ziyaret etti. Ziyarette çESOB Bakan Recep Gür ve oda bakanlar ile bir araya gelen Palandöken, esnaf ve sanatkarlarn ikayet ve taleplerini dinledi.

Korona virüs salgn nedeniyle esnaflarn zor günler yaadn hatrlatan Palandöken, 1.5 yldr devam eden pandemi sürecinde esnaflarn kapal kalmas, mesleklere göre yar açk, yar kapal olmas nedeniyle önemli skntlar yaadk. Sadece pandemi deil geçtiimiz günlerde ülkemizin deiik bölgelerinde yangnlar çkt. Pandemi bitti derken yangn balad. Cierlerimiz yand. Zaman zaman cumhurbakanmzla afet bölgelerine giderek incelemelerde bulunduk. Ardndan hiç beklenmedik anda sel geldi. Oda bakanlarmza teekkür ediyorum. Birliklerimiz, federasyonlarmz elinde hangi imkan varsa afet bölgelerine tayarak yaralarn sarlmasna katkda bulundu. Yüce Allah bir daha böyle felaketleri ülkemizi uzak etsin. Göç meselesi de uluslar aras gelimelerle ilgili. Allah kimseyi topraksz, vatansz, bayraksz brakmasn diye konutu.

Devletin yanmzda olduunu hissettik

Pandemi döneminde devletin yanlarnda olduunu hissettiklerini vurgulayan TESK Bakan Palandöken, Kira destei gibi, kredi gibi, vergilerin ötelenmesi gibi meselelerde hükümet esnaflara kar önemli bir duyarllk gösterdi. Pandemi döneminde devletin yanmzda olduunu hissettik. Yaklak 2 yldr ödemelerdeki ötelemeler esnaflar biraz daha rahatlatt. Hükümet yaplanma sürecini Eylül ay sonuna kadar uzatt ama önümüzdeki dönemde de bu gündeme gelecek. Bu hafta sonunda Ahilik Haftas ile ilgili toplantda da Cumhurbakanmzdan bu konuyla ilgili ricada bulunacaz. Mutlaka ve mutlaka ötelenmesi lazm. Öte yandan tatlarda önemli bir sorun vard. ÖTV ve KDV kalksn araçlar yenilensin piyasa canlansn deniliyordu. ÖTVde düü oldu. Piyasalarn canlanmas, toparlanmas lazm. Bunlarn hepsi zaman içerisinde olacak. Bu yln sonuna kadar taksitlerin ötelenmesi ile ilgili çalma devam edecek. Ondan sonra rahat bir nefes alacak duruma geleceiz ifadelerini kulland.

Korona virüs vakalar nedeniyle her gün 250 ila 300 insannn hayatn kaybettiine dikkat çeken Palandöken, Bu da insanlar tedirgin ediyor. Aya, mesafeye, hijyen kurallarna dikkat etmek lazm. Baka çaresi yok. ehir efsanelerine inanmayacaz. A yaptrmadan da oluyor, ann faydas yok. Öyle olsa bu kadar bilim adam çalma yapar myd? Ben am yaptrdm. Etrafmdakilere ya siz diye soruyorum. Anz olun Allah göstermesin evinizde ailenizden birisine bir ey olduunda yerine gelmez diyorum eklinde açklama da bulundu.

Ana Sayfaya Git