Yapılandırmaya maskesiz imkan!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların vergi dairelerine gitmesine gerek olmayacak

Haberler 24.11.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelir daresi Bakanl, kamu alacaklarnn yeniden yaplandrlmasna ilikin düzenlemeye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn koullar nedeniyle vergi dairelerine gitmeden bavuru yaplmas imkan getirdi.

Gelir daresi Bakanl, Baz Alacaklarn Yeniden Yaplandrlmas Hakknda Kanun kapsamnda mükelleflerin bavuru imkanlarn geniletti.

Bu kapsamda, mükellefler, vergi dairelerine gitmek yerine nteraktif Vergi Dairesinden (www.ivd.gib.gov.tr) bavuru yapabilecek. Vatandalar, ev ya da ofislerinden, bilgisayar veya akll cep telefonlar üzerinden vergi ilemlerini 7 gün 24 saat online gerçekletirebilecek.

Mükellefler, yine yaplandrma ödemelerini de online ekilde bu sistemden tamamlayabilecek. nteraktif Vergi Dairesi üzerinden bavurusu alnan mükellefler, belirlenen plana göre ödemelerini pein veya taksitler halinde anlamal bankalarn kredi kartlarn kullanarak yapabilecek.

nteraktif Vergi Dairesine, www.gib.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr adreslerinden de eriilebiliyor.

- Maskesiz bavuru imkan

Mükellefler, vadesi geçmi vergi borçlarn da yine nteraktif Vergi Dairesinden sorgulama yaparak örenebilecek.

Vatandalara bu imkann anlatlmas için Bakanlk tarafndan afi gibi görsel materyaller de hazrlanrken, bu görsellerde Yaplandrma bavurularnz maskesiz yapabileceiniz tek vergi dairesi nteraktif Vergi Dairesi ifadeleri yer ald.

Kurum, dünyann Kovid-19 salgnyla mücadele ettii bu günlerde vergi dairesine gitmeden yeniden yaplandrmann kapsam, salanan avantajlar, bavuru ve ödeme koullar ile bavuru ve ödeme süresi gibi konularda da vatandalar uzaktan bilgilendirecek. Bu amaçla, Gelir daresi Bakanlnn internet sitesi, sosyal medya hesaplar ve Vergi letiim Merkezinden bilgi alnabilecek.

Vergi ve cezalar, motorlu tatlar vergisi, trafik para cezas, örenim ve katk kredisi ile idari para cezas gibi çok sayda borç online olarak yaplandrabilecek.

Yaplandrlmas istenen borçlarla ilgili açlm bir dava olmas halinde ise bal bulunulan vergi dairesine yazl bavurulmas gerekiyor.

Yaplandrma düzenlemesi, 31 Austos 2020den önceki dönemlere ait ve 17 Kasm 2020 itibaryla kesinleen borçlar kapsarken, imkandan yararlanlmas için 31 Aralk 2020ye kadar bavuru yaplmas gerekiyor.

Yaplandrlan borcun 1 ubat 2021e kadar pein olarak ödenmesi halinde, Y-ÜFE orannda hesaplanan tutardan yüzde 90, trafik para cezalar ve dier idari para cezalarnn aslndan ise yüzde 25 indirim yaplacak.

Yaplandrlan tutarlarn ikier aylk dönemlerde 6, 9, 12, 18 eit taksit halinde ödenmesi imkan da bulunuyor.

Ana Sayfaya Git