Yardım Eli Uzanacak!

Türkiye'deki yardım kuruluşları, dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirdikleri kurban organizasyonlarıyla mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahibi ailelere ulaşacak

Haberler 13.08.2017 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyedeki birçok yardm kuruluu, dünyann birçok ülkesinde gerçekletirdikleri Kurban Bayram organizasyonuyla milyonlarca insana hayrseverlerin yardmlarn ulatracak.

Türkiyedeki insani yardm kurulular, Kurban Bayramna sayl günler kala ihtiyaç sahiplerine yönelik hazrlklarn sürdürüyor. Dünyann farkl noktalarnda kurban kesim organizasyonlar gerçekletirecek olan kurulular, hayrseverlerin balad kurbanlarn ihtiyaç sahiplerine ulamasna araclk edecek.

Türkiyenin yan sra dünyann farkl ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulamak için kollar svayan yardm kurulular, bu bayramda da Türk halknn desteiyle mazlumlarn sofralarna Halil brahim bereketi götürecek.

Yardm kurulularnn ban çeken Türk Kzlay, 10 yldr gerçekletirdii yurt dnda kurban kesim kampanyasn bu yl Kurban Bereketi Yl Boyu Sürsün sloganyla sürdürüyor.

HH nsani Yardm Vakf ise 25. ylnda kurban çalmalarna 25 Yldr Ümmete Kurban sloganyla balad. 106 ülke ve bölgede ihtiyaç sahiplerine yardm ulatracak olan HH, balanan kurbanlar 2 milyon ihtiyaç sahibine ulatrmay hedefliyor.

Sadakata Kardeinin Payn Ayrdn m? sloganyla Türkiyenin yan sra Afrikadan Asyaya, Ortadoudan Balkanlara, Orta Asyadan Kafkasyaya 27 ülkeye ulamay hedeflerken, yilik Yardmlama ve Dayanma Dernei (yilikder) ise yurttaki terör maduru kiiler bata olmak üzere, Ortadou, Asya, Balkanlar ve Afrikadaki kurban organizasyonunun yan sra ihtiyaç sahiplerine süt keçisi hediye ediyor.

KURBAN BEREKET YIL BOYU SÜRSÜN

Kzlay Genel Bakan Dr. Kerem Knk, konuya ilikin yapt açklamada, balattklar kurban kesim kampanyasna vatandalarn ilgisinin yüksek olduunu bildirdi.

Hedeflerinin 100 bin hisse kurban vekaletine ulamak olduunu aktaran Knk, Balkanlardan Orta Asyaya, Afrikadan Ortadou ve Güney Asyaya kadar 31 ülkede 61 bin hisselik kurban kesimi gerçekletireceklerini kaydetti.

Yurt içinde kesilen 35 bin hisse kurbandan elde edilecek etleri ise kesimi gerçekletirecek Et Balk Kurumunun tesislerinde 800 gramlk konserve haline getirilecei bilgisini veren Knk, Kzlayn fark burada. Kurban etlerini üç gün içinde datmak yerine kuba ve kyma kavurmas yapp, konserveledikten sonra raf ömrünü 18 aya çkaryoruz. Bu sayede yl boyunca ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulatryoruz. Kurban bereketi yl boyu sürsün slogann bu nedenle kullanyoruz. Konserve etlerin datmn Türkiyenin dört bir tarafna yaylm ubelerimiz araclyla yapyoruz. ifadelerini kulland.

Knk, kurbanlarn Türk Kzlay araclyla kestirmek isteyen vatandalar, 1 Eylül tarihine kadar kendilerine 168 Kzlay çar hatt ya da www.kizilay.org.tr adresinden ulaabileceklerini, kesimlerin de noter huzurunda yaplacan söyledi.

Knk, kesim ücretlerine 4 taksit imkan sunduklarn dile getirerek, u bilgileri verdi:

Vekaletini yurt içine vermek isteyen vatandalar bir hisse bedeli olarak 735 lira, yurt dna vermek isteyenler ise bir kurban hisse bedeli olarak 500 lira ödeyecek. Bu bedeller üzerinden kredi kartna 4 taksit yaptrabilecek. Türk Kzlay ile yurt dnda kurban ibadetini yerine getirebileceiniz 31 ülke ise Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Karada, Arnavutluk ve Srbistan, Senegal, Nijer, çad, Etiyopya, Sudan, Güney Sudan, Gine, Kamerun, Burkina Faso, Uganda, Kenya, Somali, Cibuti, Pakistan, Banglade, Krgzistan, Tataristan, Afganistan, Filistin, Irak, Lübnan, KKTC, Suriye ve Yemen.

25 YILDIR ÜMMETE KURBAN

HH nsani Yardm Vakf Bakan Yardmcs Osman Atalay da iyilik kervannn Kurban Bayramnda da dünyann farkl yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulamak için yola çktn aktard.

HHnn 2017 yl için belirledii kurban bedelinin 620 TL olduunu aktaran Atalay, bunun yannda 23 bin 400 yetime bayramlk kyafet hediye etmeyi planladklarn söyledi.

Atalay, kurban bölgelerinin tespit edilmesinde sava, kriz bölgeleri, açlk ve kurakln hüküm sürdüü yerleri dikkate aldklarn belirterek, öyle konutu:

Hayrseverler kurbanlarn HHnn belirlemi olduu ülkeler içerisinden dilediklerinde kestirebilirler. Fakat kesim bölgelerini belirlemeyi HH yetkililerine brakmalar, belli bölgelerdeki younlamay önleme adna daha uygun olmaktadr. Kurbanlarn balayan hayr sahipleri, kurbanlarnn kesildii bilgisini HH nsani Yardm Vakf tarafndan cep telefonlarna gönderilen ksa mesajlar vastasyla örenebilmektedirler.

Kurban balarnn vvkf merkezine, temsilciliklere veya illerdeki insani yardm derneklerine yaplabileceini aktaran Atalay, bunun yannda www.ihh.org.tr/bagis adresinden ve 0212 631 2121 numaral telefonu kullanarak tele ba yaplabildiini söyledi.

HH tarafndan kurban kesim organizasyonu yaplan ülkeler ise unlar:

Benin, Burkina Faso, Burundi, Cibuti, çad, Etiyopya, Fildii Sahilleri, Gana, Gine, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Kamerun, Kenya, Komor Adalar, Malavi, Mali, Moritanya, Mozambik, Nijer, Ruanda, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan, Svaziland, Tanzanya, Uganda ve Zimbabve, Fas, Filistin, Irak, ran, Kuzey Irak, Libya, Lübnan, Msr, Suriye, Tunus, Türkiye, Ürdün, Yemen, Banglade, Endonezya, Fiji, Filipinler, Hindistan, Myanmar, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Tayland, Vanuatu, Vietnam, Abhazya, Adgey, Afganistan, Ahska, Azerbaycan, çeçenistan, Dastan, Dou Türkistan, Gürcistan, ngueyta, Kabarday Balkar, Karaçay çerkes, Kazakistan, Krgzistan, Krm, Moolistan, Osetya, Özbekistan, Tacikistan, Ukrayna, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karada, Kosova, Macaristan, Makedonya, Romanya, Srbistan, Bolivya, Brezilya, Ekvador ve Haiti.

PAYLAINCA HAYAT BAYRAM OLUR

yilik Yardmlama ve Dayanma Dernei (YLKDER), yoksul ülkelerdeki mazlum corafyalara kurban kesim organizasyonlarnn yan sra ihtiyaç sahiplerine süt keçisi hediye edecek.

Konu hakknda bilgi veren YLKDER Yönetim Kurulu Bakan brahim Bahar, baçlarn kurbanlarn Türkiyedeki terör maduru kiiler bata olmak üzere, Ortadou, Asya, Balkanlar ve Afrikadaki ihtiyaç sahiplerine ulatracaklarn söyledi.

Kurban baçlarndan alnan vekaletlerin slami hükümlere uygun olarak alnan hayvanlarn kesimlerinin yaplarak datlacan aktaran Bahar, unlar söyledi:

Baçlarmza sms ile kesilen yer bilgisini paylaarak, vekaletlerin gerçekletirildiine dair fotoraf ve videolar paylaacaz. Ayrca bu yl yoksul kardelerimize bayram hediyemizi et ile snrl tutmayacaz. Kalc yardmlarmz kapsamnda sürdürdüümüz Afrika Süt Keçisi Projesi ile Afrikada bulunan yoksul ailelere 3er süt keçisi hediye ederek ilk etapta sütünden orta ve uzun vadede de hayvanclk yapmalar eklinde yoksulluktan kurtulmalarna destek oluyoruz. Belli bir süre sonra süt keçisi hediye edilen ailelerin çoalan keçilerinden alarak dier yoksul ailelere verilmesi eklinde projeyi sürdürüyoruz. Baçlarmza da süt keçilerinin teslim edildii aile bilgileri ve fotoraflarn paylayoruz. Proje kapsamnda bugüne kadar binlerce süt keçisi ihtiyaç sahibi yetim ve dul ailelere datld. Kurban bayram döneminde bayram hediyesi olarak bu yl et datmnn yan sra yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye süt keçisi hediye etmeyi planlyoruz.

Bahar, kurban vekalet bedellerinin Afrika-Asya ülkeleri için 450 TL, Türkiye-Ortadou-Balkanlar-Arakan için 800 TL ve Gazze için ise bin 250 TL olarak belirlendiini aktararak, www.iyilikder.org.tr web sitesinden kurban vekaleti verilebildii gibi 300 TL ile Afrika Süt Keçisi projesine de katk salanabileceini ifade etti.

yilikder tarafndan u ülkelerde kurban kesim organizasyonu yaplacak:

Burkina Faso, çAD, Nijer, Arakan, Banglade, Moolistan, Makedonya, Üsküp, Arnavutluk, Suriye, Yemen, Lübnan ve Gazze.

KARDENN PAYINI AYIRDIN MI?

Sadakata Dernei, Kardeinin Payn Ayrdn m? diyerek, Bu bayram da kardelerimizin payn unutmayalm. Siz paylan, biz ulatralm çarsyla kurban sevinciyle iyilik sofrasnda bulumaya davet ediyor.

Dernek tarafndan yürütülen kurban organizasyonu çerçevesinde Türkiyenin yan sra Afrikadan Asyaya, Ortadoudan Balkanlara, Orta Asyadan Kafkasyaya 27 ülkeye ulam hedefleniyor. Kurbann bir ibadet olduu bilinciyle slami kural ve usullere riayet ederek yaplan hazrlklarda 4 ayr bölgeye uygun olarak kurbanlk fiyatlar belirlendi.

Kurban fiyatlar 1. bölge için 400 TL, 2. bölge için 600 TL, 3. bölge için 850 TL ve 4. bölge için 1.250 TL olarak açkland. Kurban ba yapmak isteyen kiiler, www.bagis.sadakatasi.org.tr adresinden ya da +90 (216) 614 04 61 nolu telefonu arayarak bata bulunabilir.

Sadakata Dernei tarafndan u ülkelerde kurban kesim organizasyonu gerçekletirilecek:

Banglade, Benin, Burkina Faso, çad, Etiyopya, Filipinler (Moro), Kenya, Moolistan, Nepal, Ruanda, Somali, Sri Lanka, Tanzanya, Afganistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, Krgzistan, Lübnan, Myanmar (Arakan), Vietnam, Yemen, Abhazya, Irak, Suriye, Türkiye ve Filistin.

Ana Sayfaya Git