Yargıtay'dan emsal karar!

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, çalıştığı şirkete ait aracı ve bazı malzemeleri mesai saatleri dışında özel işlerinde kullandığı tespit edilen çalışanın iş akdinin haklı nedenle feshedildiğine karar verdi. Daire, iş ilişkisinde güven temelinin çöktüğü sonucuna vararak, çalışan hakkında kıdem ve ihbar tazminatına hükmeden yerel mahkeme kararını bozdu.

Haberler 16.11.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay 9. Hukuk Dairesi, çalt irkete ait arac ve baz malzemeleri mesai saatleri dnda özel ilerinde kulland tespit edilen çalann i akdinin feshedilmesini hakl buldu.

Kocaelinin Gebze ilçesindeki bir irketin çalan, yaklak 2 ay süresince i yerine ait arac ve baz malzemeleri mesai saatleri dnda özel ileri için kulland gerekçesiyle iten çkarld.

Arac irket yetkililerinin bilgisi dahilinde kullandn ifade eden çalan, daha sonraki beyanlarnda arac kullanmadn ileri sürdü. Gebze 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görevi kötüye kullanma suçundan açlan davada, çalan hakknda delil yetersizliinden beraat karar verildi.

KARAR EMSAL TEKL EDYOR

sözlemesinin feshi nedeniyle açlan davada ise Gebze 3. Mahkemesi, i akdinin haksz nedenle feshedildii gerekçesiyle çalan hakknda kdem ve ihbar tazminatna hükmetti.

Temyiz üzerine dosyay görüen Yargtay 9. Hukuk Dairesi, i akdinin hakl nedenle feshedildii sonucuna ulaarak yerel mahkemenin kararn bozdu.

Dairenin kararnda, i yerine ait aracn ve malzemelerin özel ilerde kullanld, bu sebeple de i ilikisinde güven temelinin çöktüü vurguland.

çalann doruluk ve ballk kurallarna aykr davran nedeniyle iverence yaplan feshin hakl nedene dayandna iaret edilen kararda, reddedilmesi gereken kdem ihbar ve tazminat talebinin, davacnn ceza davasnda beraat ettii gerekçesiyle kabul edilmesinin hatal olduu ve bozmay gerektirdii belirtildi.

Ana Sayfaya Git