Yargıtay 33 işçi alacak

Yargıtay Başkanlığı, sözlü sınavla güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi kadrolarına 33 işçi istihdam edecek.

Haberler 03.12.2019 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre, 15 silahl güvenlik görevlisi ve 18 temizlik personeli alm için bavurular Türkiye Kurumu (KUR) üzerinden alnacak.

Temizlik görevlisi almnda 3 personel engelliler arasndan, 5 personel ise 3713 sayl Terörle Mücadele Kanununun 21inci maddesinde saylan terör olaylarnn sebep ve tesiri sonucu malul saylmayacak ekilde yaralananlar arasndan seçilecek.

Temizlik görevlisi kadrolarna bavuracaklarn, görevini yapmaya engel olacak salk sorunu bulunmamas ve 30 yan doldurmam olmas, engelli olarak bavuruda bulunacaklarn en az yüzde 40 orannda engelli salk kurulu raporu almalar, terör olaylarnn sebep ve tesiri sonucu malul saylmayacak ekilde yaralananlarn ise durumlarn belgelemesi gerekecek.

Güvenlik görevlisi kadrosuna bavuracaklarn en az lise mezunu olmas, özel güvenlik temel eitimini baaryla tamamlamas, 30 yan doldurmam olmas, erkeklerin en az 1 metre 75 santimetre, kadnlarn ise en az 1 metre 70 santimetre boyunda olmas ve en az 1 yllk tecrübesi bulunduunu belgelemeleri gerekecek.

artlar uyan adaylar, 2-6 Aralk tarihleri arasnda Ankara KUR l Müdürlüüne ahsen veya www.iskur.gov.tr internet adresindeki i arayan linki üzerinden T.C. kimlik numaras ve ifresi ile giri yaparak bavurularn yapabilecek.

- Ankarada ikamet edenler bavuru yapabilecek

Bavuru ileminde sadece Ankarada ikamet edenlerin bavurular kabul edilecek. Bu süreçte Adrese Dayal Nüfus Kayt Sisteminde kaytl olan birinci yerleim yeri adresi dikkate alnacak. Bavuru süresi içerisinde ikametini Ankaraya tayan adaylarn bavurular kabul edilmeyecek. kamet deiikliiyle ilgili olarak yaplan sorgulamada Nüfus Müdürlüünde ilemin yapld tescil tarihi esas alnacak.

Bavurularn sona ermesinin ardndan bavurularn tamam, KUR tarafndan Yargtay Bakanlna gönderilecek ve noter huzurunda çekilecek kura ile istihdam edilecek kadro saysnn 4 katna kadar aday belirlenecek. Noter kurasna katlacaklarn isim listesi, kura tarihi, yeri, saati ve sonuçlar www. yargitay.gov.tr adresinden ayrca duyurulacak.

Kura sonucunda belirlenen adaylar, sözlü snava tabi tutulacak. Atanmaya hak kazanan adaylar, 30 gün içinde göreve balayacak ve 2 aylk deneme süresine tabi olacak. Bu süre içerisinde baarsz olanlarn i akitleri feshedilecek.

Ana Sayfaya Git