Yargıtaya personel alımı!

Yargıtay 214 sözleşmeli personel ve 279 sürekli işçi alacak

Haberler 08.06.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay Bakanl, uygulamal ve sözlü snav sonucuna göre çeitli branlarda 214 sözlemeli personel ile KUR araclyla 279 sürekli içi alm yapacak.

Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre, Yargtay Bakanlnda istihdam edilmek üzere ortaörenim mezunu 20, önlisans mezunu 60 ve lisans mezunu 20 zabt katibi, ortaörenim mezunu 10, önlisans mezunu 15 ve lisans mezunu 7 silahl koruma ve güvenlik görevlisi, lisans mezunu 13 çözümleyici, lisans mezunu 7 programc ile teknisyen pozisyonu için alanyla ilgili en az ortaöretim dengi mesleki teknik örenime sahip 4 asansör, 3 elektrik (yüksek gerilim), 6 elektrik (alçak gerilim), 4 endüstriyel otomasyon, 4 görüntü ve seslendirme, 4 makine, 4 mobilya, 5 metal ileri/kaynakçlk, 2 shhi tesisat, 3 soutma ve iklimlendirme, 4 inaat/yüzey kaplama/boya branlarnda sözlemeli personel alm gerçekletirilecek.

SÖZLEMEL PERSONEL

Ayrca sözlemeli tekniker pozisyonu için alanyla ilgili en az önlisans düzeyinde mesleki teknik örenime sahip 2 makine, 2 elektrik, 1 inaat, 4 haberleme ve 7 bilgisayar ve elektronik branlar ile 1 kameraman istihdam yaplacak.

Adaylar bavurularn 7-11 Haziran tarihleri arasnda www.turkiye.gov.tr internet sitesindeki Yargtayn i bavuru ilan üzerinden e-Devlet sistemine girerek elektronik ortamda gerçekletirebilecek. ahsen veya posta yoluyla yaplan bavurular kabul edilmeyecek.

Bavuruda bulunacaklarn 2020 yl Kamu Personeli Seçme Snav (KPSS) B grubu snavna girmi olmalar ve ilgili puan türünden en az 60 almas gerekiyor. Zabt katibi ve koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonu için de en az 70 puan art aranyor.

Bavurusu kabul edilen adaylar branlarna göre uygulama ve sözlü snava çarlacak. Snav tarihleri ve saati ile yeri Yargtayn internet adresinden duyurulacak.

Yargtay Bakanl yaymlad bir baka ilanla, sözlü snav baar srasna göre sözlemeli sistem uzman olarak 2 biliim personeli alm gerçekletirecek.

Biliim personeli için de bavurular 21-25 Haziran tarihleri arasnda www.turkiye.gov.tr üzerinden e-Devlet sistemi araclyla yaplacak.

SINAV SONUçLARINA GÖRE

Yargtay Bakanl, hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere Türkiye Kurumu (KUR) araclyla sözlü snav sonuçlarna göre 279 sürekli içi alm gerçekletirecek.

Sürekli içi kadrolar ve bavuru artlar KURun internet sitesinde yaymlanacak. artlar uyan adaylar, bavurularn 7-11 Haziran tarihleri arasnda Ankara KUR l Müdürlüü çankaya Hizmet Merkezine ahsen veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden yapabilecek.

stihdam edilecek personelin 10u çeitli uzmanlk alanlarnda ustalk belgesine sahip aç, 7si meslek yüksekokullarnn turizm ve otelcilik bölümü veya ikram hizmetleri bölümü mezunu garson, 13ü meslek liselerinin peyzaj bölümü mezunu veya lise mezunu olup ustalk veya kalfalk belgesine sahip bahçvan, 249u ise en az ilköretim mezunu olmak artyla temizlik görevlisi olacak.

Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnzca bir meslek koluna bavurabilecek ve sadece Ankarada ikamet edenler bavuru yapabilecek. Bavurularda adaylarn Adrese Dayal Nüfus Kayt Sisteminde kaytl olan birinci yerleim yeri adresi dikkate alnacak.

Bavuru süresi içerisinde ikametini Ankaraya tayan adaylarn bavurular kabul edilmeyecek. kamet deiikliiyle ilgili olarak Adrese Dayal Nüfus Kayt Sisteminden yaplan sorgulamada Nüfus Müdürlüünde ilemin yapld tescil tarihi esas alnacak.

KPSS PUANLARININ ORANI

Ön lisans düzeyindeki içi talebine ilikin KPSS puan türünden 60 ve üzeri puan alm olanlar bavurabilecek ve KUR tarafndan KPSS puan en yüksek olan adaydan balanlarak, açk i saysnn 4 kat aday liste halinde Yargtaya gönderilecek ve bu adaylar için kura çekimi yaplmayacak.

lköretim ve ortaöretim düzeyindeki bavurularn tamam ise kura çekimi için Yargtaya gönderilecek. Noter kurasna katlacaklarn isim listesi www.yargitay.gov.tr adresinde ayrca duyurulacak.

KUR tarafndan bildirilen bavurular arasndan istihdam edilecek kadro saysnn 4 kat aday asl, 4 kat aday da yedek olarak noter huzurunda çekilecek kura sonucunda belirlenecek. Kura çekimi Yargtay Bakanl Konferans salonunda 18 Haziran Cuma günü saat 09.00da yaplacak.

Kura sonucunda belirlenen adaylar ile ön lisans düzeyindeki içi talebiyle ilgili olarak KUR tarafndan bildirilen listede yer alan adaylar belgeleri incelendikten sonra aranan artlar tamalar halinde sözlü snava tabi tutulacak.

Sözlü snavn gün, saat ve yeri ile snava katlmaya hak kazanan adaylarn listesi Yargtayn internet sitesinde ilan edilecek.

Ana Sayfaya Git