Yargıtaydan emekliyi üzen haber!

2000 öncesi emekliler için yapılan intibakın, 2000 sonrası emekli olanlara da uygulanması için Yargıtaya açılan davada, 21. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin ret kararını onadı. TÜED Avukatı Yazıcıoğlu "Yargıtaydan umduğumuz sonucu ne yazık ki alamadık" dedi.

Haberler 19.11.2016 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yargtay 21. Hukuk Dairesi, 2000 öncesi emekliler için yaplan intibakn, 2000 sonras emekli olanlara da uygulanmas için açlan davada yerel mahkemenin ret kararn onad.

Türkiye Emekliler Derneinin (TÜED) Hukuk Danman Avukat Cafer Tufan Yazcolu, AA muhabirine yapt açklamada, söz konusu eitsizliin ortadan kalkmas için dernek üyesi brahim Avc adna açlan davada Yargtayn karar verdiini belirtti.

Ankara 3. Mahkemesinde görülen ve ret karar verilen davada, Yargtay 21. Hukuk Dairesinin inceleme yaptn ifade eden Yazcolu, inceleme sonucu mahkemece verilen ret kararnn onandn aktard.

Dernek üyesi brahim Avc adna açlan dava konusu 2000 yl sonras emeklilere verilmesi gereken hakkn mahkemece reddedilmesi üzerine Yargtaya bavurduklarn anmsatan Yazcolu, Yargtaydan umduumuz sonucu ne yazk ki alamadk. Dosyadaki bilirkii raporu ve ombudsman karar lehimize olmasna ramen, Yargtay mahkemenin verdii ret kararn onad. dedi.

ANAYASADA MAHKEMESNE BREYSEL BAVURU YAPILACAK

Üyelerinin konuyu bireysel bavuru hakkn kullanarak Anayasa Mahkemesine tayacan da açklayan Yazcolu, TÜEDin 2000 yl öncesi emeklilerin intibaknda olduu gibi 2000 yl sonras emeklilerin intibak hakk için balatt hukuk mücadelesini sonuna kadar kararl bir ekilde sürdüreceini söyledi.

Hükümetten de beklentileri olduunu dile getiren Yazcolu, öyle konutu:

Hükümetimizden beklentimiz, 2000 yl öncesi emeklilerimizde olduu gibi bir yasayla 2000 sonras emeklilerimize de intibak hakk tannmas için Parlamentoda bir çözüm üretmesidir. Emeklilerimiz yllardr bu düzenlemeyi beklemekte ve umutlarn sürdürmektedirler. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bu maduriyetin giderilmesi Parlamentomuzun öncelikli görevleri arasnda olmaldr.

NTBAK NEDR?

Sigortallarn çaltklar dönemlerdeki kanun hükümlerinin esas alnmasyla emekli aylklar karma sisteme göre hesaplanyor.

Prim kazanc ve prim ödeme gün says ayn olmasna ramen, farkl tarihlerde emekli olunmas halinde emekli aylklar eit olmuyor.

Bu durumun düzeltilmesi için güncelleme kat says ve aylk balama oranlarnda eitlii salayacak düzenlemeler yaplmas intibak olarak adlandrlyor.

Ana Sayfaya Git