Yargıya alınacak sözleşmeli şartı

Adalet Bakanlığının 11 bin 484 yeni personel alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı

Haberler 24.02.2021 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl, infaz koruma memuru, mübair, zabt katibi, psikolog gibi çeitli kadrolara 11 bin 484 yeni personel alacak.

Resmi Gazetede yaymlanan 4 ayr ilana göre, Adalet Bakanl Personel Genel Müdürlüünce Devlet Memurlar Kanununun 4/B maddesi kapsamnda uygulamal ve/veya sözlü snav sonucuna göre 3 bin 605 sözlemeli zabt katibi, 700 sözlemeli mübair, 625 sözlemeli koruma ve güvenlik görevlisi, 110 sözlemeli oför, 25 sözlemeli aç ve 10 sözlemeli iaret dili tercüman olmak üzere toplam 5 bin 75 personel alm gerçekletirilecek.

Adalet Bakanl Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü ise sözlemeli pozisyonda istihdam edilmek üzere uygulamal ve/veya sözlü snav sonucuna göre 4 bin 918 infaz ve koruma memuru, 19 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 51 hemire, 20 salk teknikeri, 157 teknisyen, 156 oför, 33 aç, 4 kaloriferci olmak üzere toplam 5 bin 358 personel alacak.

Adalet Bakanl cra leri Dairesi Bakanl da icra dairelerinde görev yapmak üzere uygulama ve sözlü snav sonucuna göre 814 sözlemeli icra katibi istihdam edecek.

Adalet Bakanlnn merkez ve merkez atamal tara tekilatnda çaltrlmak üzere de her bir unvan ve mahal için ayr ayr bo bulunan pozisyonun 3 kat aday arasndan sözlü snav sonucuna göre 237 pozisyona sözlemeli personel alm yaplacak.

BAVURULAR 23 UBAT-12 MART TARHLER ARASINDA YAPILACAK

Adaylarn örenim durum bilgisi ve Kamu Personel Seçme Snav (KPSS) puan bilgisi web servisleri aracl ile alnacak. landa belirtilen KPSS puan türü dnda farkl bir puan türünden bavuru yapan adaylarn bavurular deerlendirmeye alnmayacak.

Adalet komisyonlarnca yaplacak uygulamal snav ve/veya sözlü snava, lisans mezunlar için 2020 yl KPSS Snavnda KPSSP3, ön lisans mezunlar KPSSP93, ortaöretim mezunlar için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukar puan alanlar bavurabilecektir.

Bavurular e-Devlet üzerinden 23 ubat-12 Mart tarihleri arasnda saat 23.59a kadar www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giri yaparak, Adalet Bakanl Bavurusu ekran kullanlarak gerçekletirecek. ahsen veya posta yoluyla yaplan bavurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar ilan listelerinde yeri, says, unvan ve nitelii belirtilen sözlemeli pozisyonlardan sadece bir unvan için bir adalet komisyonuna bavuru yapabilecek. Adayn birden fazla adalet komisyonuna veya birden fazla unvana bavuru yaptnn tespit edilmesi halinde hiçbir bavurusu kabul edilmeyecek, bu ekilde snava girenler kazanm olsalar dahi istihdamlar yaplmayacak.

stihdam edilmeye hak kazanan adaylar bavuru yaptklar adalet komisyonlarna bal merkez veya mülhakat adliyelerden birinde istihdam edilebilecek. Adaylar, bavurduu unvan için istenilen belge, sertifika ve formlar sisteme eksiksiz ve tek tek yüklemek suretiyle bavuru ilemlerini tamamlayacak. Yanl veya eksik belge yüklenmesi nedeniyle doabilecek hak kayplarndan adaylar sorumlu olacak.

e-Devlet üzerinde mezuniyet bilgileri bulunmayan adaylarn bavuru srasnda maduriyet yaamamalar için e-Devlet üzerinde yer almayan mezuniyet bilgilerini mezun olduklar eitim kurumundan güncelletirmeleri gerekecek.

Uygulamal veya sözlü snava katlmaya hak kazananlar ile snavn yaplaca yer ve tarihler ilgili adalet komisyonlarnn internet sitesinde ilan edilecek. Snava katlma hakkn elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacak.

Ana Sayfaya Git