Yarıyıl tatilinde turizmcilerin yüzü güldü

Yarıyıl tatilinde kayak ve termal tesislerinin yüzde 100 doluluklara ulaşması turizm sektörünü mutlu etti.

Haberler 04.02.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, bu yl ilk defa uygulanan ara tatillerin Türk turizmine katk saladn söyledi.

Turizmciler olarak ara tatil sonras sömestir için hazrlandklarn vurgulayan Gencer, Acentelerden aldmz bilgiye göre kayak merkezleri ve termal oteller yüzde 100 doluluklara ulat. Yaryl tatili turizmci açsndan güzel geçti. Son yllarda popüler olan Dou Ekspresinde de bo yer yoktu. diye konutu.

Gencer, örencilerin aileleriyle doya doya tatil yaptn dile getirdi.

Geçen yla göre yüzde 15lik art oldu

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatolu da yaryl tatilin turizmciler için çok güzel geçtiine iaret etti.

Kayak merkezlerinin yannda kaplca tesislerinde de yüzde 100 doluluklarn olduunu belirten Polatolu, Yurt içi ve yurt d turlarda geçen seneye göre yüzde 15lik art oldu. dedi.

Kapadokya ve Karadeniz turlarna da youn ilgi olduunu anlatan Polatolu, hava artlarnn iyi gitmesinden dolay KKTC turlarnn da talep gördüünü aktard.

En büyük hareketliinin ise her zaman olduu gibi yurt içinde olduuna dikkati çeken Polatolu, öyle konutu:

Yurt içinde Kbrs dahil 2 milyona yakn kiinin yurt dnda ise 150 bin civarnda kiinin turlara kayt yaptn biliyoruz. Ara tatilin 3e çkmas turizmle ilikili 52 sektörü mutlu etti. Muhakkak ekonomimize de çok büyük katk saladn düünüyoruz. Bütün dünyada vard, Türkiyede de oldu. Bir tek eksiimiz kald, o da sömestir ve yaz tatillerinin bölgelere göre ayrlmas. 28 milyon örencinin ayn dönemde sömestir ve yaz tatiline çkmas otel ve ulam fiyatlarn çok yükseltiyor. Tüm dünyada olduu gibi bunu farkl dönemlerde yapabiliriz.

Denizli Turistik Otelciler ve letmeciler Dernei (DENTUROD) Bakan Gazi Murat en ise Pamukkalenin yaryl tatilinde yüzde 100 doluluklara ulatn aktard.

Yabanc turist saysnda yaanan düüü yerli turistle karladklarn kaydeden en, Sömestir boyunca Denizlide 150 bin geceleme olduunu söyleyebiliriz. Bunun yannda yakn illerden ilimize gelen binlerce misafirimiz de Pamukkaleyi doldurdu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git