"Yasakların kalkmasıyla et fiyatları düşecek"

"Yaylalara çıkma yasağı nedeniyle meralarda otlayamayan hayvanlar yem tüketmek zorunda kaldı, bu da büyük bir maddi külfete neden oldu"

Haberler 26.03.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Damzlk Koyun Keçi Yetitiricileri Merkez Birlii (TÜDKYEB) Genel Bakan Nihat çelik, terör olaylar nedeniyle Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde uygulanan yaylalara çkma yasann et fiyatlarn ciddi oranda yükselttiini belirterek, Yaylalara çkma yasa nedeniyle meralarda otlayamayan hayvanlar yem tüketmek zorunda kald, bu da büyük bir maddi külfete neden oldu. Yasaklarn kaldrlmasyla sadece et fiyatlar dümeyecek, hayvan says da artacak. dedi.

çelik, yayla yasann kaldrlmasna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Küçükba hayvancln sürekli hareket halinde olan, gezen ve göçer bir nitelik tadna dikkati çeken çelik, uygulanan yayla yasa nedeniyle yetitiricilerin hayvanlarn otlatmada birçok zorlukla karlatn söyledi.

çelik, yasaklarn kalmas için ilk olarak çileri Bakanl ile irtibata geçtiklerini ifade ederek, bakanln bu konuda gereken admlar attn ve bu kapsamda valilere yaylalarda aratrma, inceleme yaplmas talimat verildiini anlatt.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ilkbahardan itibaren güvenlik sebebiyle uygulanan yaylalara çkma yasann kaldrlaca yönünde açklamalarda bulunduunu anmsatan çelik, bu serbestliin yetitiricileri bir nebze olsun rahatlatacan kaydetti. çelik, ilkbaharn, koyun ve keçi yetitiricileri için önemli olduunu, bu konuda acele edilmesi gerektiini anlatt.

- Meralar gerçek sahipleriyle bulumal

çelik, yasaklarn sektörün önündeki en büyük engellerden biri olduunu dile getirerek, Gerçekten terör belasndan kurtulmu, eskiden barut kokan meralarmz yeniden toprak kokusuna kavuturmak için buralar yetitiricilerimizle buluturmak gerekiyor. Meralarn gerçek sahipleriyle bulumas lazm. Türkiyedeki mera ve yayla yaps, küçükba hayvanclk standartlarnda bakldnda iyi seviyede. Biz bunun farknda deiliz. diye konutu.

Yaylalara çkma yasann et fiyatlarn ciddi oranda yükselttiine iaret eden çelik, Küçükba hayvanlar için mera ve yaylalar olmazsa olmazdr. Yaylalara çkma yasa nedeniyle meralarda otlayamayan hayvanlar yem tüketmek zorunda kald, bu da büyük bir maddi külfete neden oldu. Yasaklarn kaldrlmasyla sadece et fiyatlar dümeyecek, hayvan says da artacak. deerlendirmesinde bulundu.

çelik, her ilde valilik çats altnda yer alan mera komisyonu olduunu belirterek, birliklerin buralarda daha fazla söz hakk olmas gerektiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git