Yaşlı ve engelli maaşı hesapta!

Şubat ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

Haberler 08.02.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, ubat ay yal ve engelli aylklarn, farklaryla birlikte hesaplara yatrmaya baladklarn bildirdi.

Yank, yal ayl ve engelli aylklar ile ilgili yazl açklama yapt.

ubat ay içerisinde yaklak 1 milyar 31 milyon lira tutarnda yal ayl yardmnda bulunacaklarn belirten Yank, Ödeme dönemi içerisinde yaklak 799 milyon TL de engelli ayl ödemesi yaplacak. bilgisini paylat.

Bu kapsamda toplamda 1 milyar 830 milyon lira ödeme gerçekletireceklerini ifade eden Bakan Yank, unlar kaydetti:

Ocak ay memur maa katsaysnda yaplan yeni düzenlemeyle birlikte yal ayl 828 liradan 1084 liraya, yüzde 40-69 engelli ayl 661 liradan 865 liraya yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandalarn ayl da 991 liradan 1298 liraya yükseldi.

HESAPLARA YATIRILDI

Bu dorultuda ubat ay yal ayl ve engelli aylklarn ocak ayndan kaynaklanan fark ile birlikte hesaplara yatryoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yal vatandalarmza hayrl olmasn diliyorum.

Bakan Yank, engelli ve yallara yönelik hizmetlerin insan odakl ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüünü ifade etti.

Engelli ve yallara yönelik kapsayc ve düzenli sosyal yardm programlar gelitirdiklerini belirten Yank, hayata etkin katlm ve bamsz yaam için eitimden sala, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yallarn yannda olduklarnn altn çizdi.

Bakan Yank, yal ve engelli aylklarn 9 ubat tarihine kadar sahiplerinin hesaplarna yatracaklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git