Yatırım güvenli bir liman ister

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, "Körfez ülkeleri hiç tereddüt etmeden buraya gelmeye devam edeceklerdir. Türkiye'yi, kesinlikle güvenilir bir liman olarak görüyorlar" dedi.

Haberler 21.04.2017 - 07:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TYDTA ile Karacada Kalknma Ajansnn (KKA) ortak organizasyonuyla Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Bahreynden Diyarbakra gelen 50 giriimci, Türkiye-Suudi Arabistan Dünyas Bulumasna katld.

Körfez ülkeleriyle tarm ve hayvanclk alannda ticareti gelitirmek ve bölgeye yatrmc çekmek amacyla davet edilen giriimciler, Diyarbakrda tarm ve hayvanclk alannda faaliyet gösteren firmalarn yöneticileriyle ikili görümeler yapt.

TYDTA Körfez Ülkeleri Temsilcisi Göksu, 50 kiiden oluan Körfez ülkeleri heyetinin içinde Suudi Arabistandan yurt dna büyükba ve küçükba hayvan ithal eden irketlerin temsilcileri ve sahiplerinin de bulunduunu söyledi.

Ajans olarak Türkiyenin farkl illerinden o ilin arlkl olduu sektörlere göre ticari heyetler getirdiklerini kaydeden Göksu, ticari heyetlerin hem Türkiyedeki yatrm imkanlarn tanttklarn hem bu sektörde i yapanlar kar karya getirerek ticaretin önünü açtklarn belirtti.

Güvenli bir liman ister

Körfez ülkelerinden gelen heyetin de Diyarbakrda çok memnun kaldn ve mutlu olduunu dile getiren Göksu, kentte devletinin verdii teviklerle onlar tantrdklarn bildirdi.

Bu iin sonunu takip edip, küçük iletmeleri Ortadoudan gelecek büyük yatrmclarla büyütmek istiyoruz. Skntmz fiyat. Bunun için üretimi çoaltarak, masraf azaltarak dengeli hale getirip bu ülkeler arasndaki hayvansal ihracat artrm olacaz. Bu onun bir admyd. çok faydal geçti. Netice alacamza inanyorum. diyen Göksu, Körfez ülkesindeki insanlarn kalbinin Türkiye ile birlikte olduunu dile getirdi.

Göksu, öyle konutu:

15 Temmuz gecesi bir Türk insan neyle oturup kalktysa, o bölgedeki insan da ayn heyecanla oturup kalkt. Özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra bu insanlar unu anlad. 15 Temmuzdan sonra sayn Cumhurbakanmz Türkiyeyi çok iyi bir noktaya getirdi. Türkiyedeki istikrarn garantisinin halk olduunu gördüler. Bundan dolay o bölgedeki insan buraya gelme noktasnda hiçbir tereddüdü yok. Eer bu dönemde milyon dolarlk irketlerin sahiplerini Diyarbakra getirip misafir edebiliyorsak, tüccarlarmzla el sktrabiliyorsak, o bölgedeki insann böyle bir korkusu yok. Buradaki insanlarmz o büyük tüccarlara mal satabilecek hazr hale getirmemiz lazm. nallah bu bölgenin ve Diyarbakrmzn önü açk.

- Türkiye ekonomisi güçlü

Körfez ülkelerinden gelen i adamlarnn Türkiyeye yatrm yapma noktasnda hiçbir tereddütlerinin olmadna dikkati çeken Göksu, Türkiye ekonomisinin ufak tefek sarsntlar geçirse de kendisini çabuk toparlayp yoluna devam edecek bir ülke olarak gördüklerini kaydetti.

Göksu, öyle devam etti:

Türkiye ekonomisi güçlü bir ekonomi, ufak tefek sarsntlar geçirse de kendisini çabuk toparlayp yoluna devam edecek bir ülke olarak görülüyor. Körfez ülkeleri hiç tereddüt etmeden buraya gelmeye devam edeceklerdir. Türkiyeyi, kesinlikle güvenilir bir liman olarak görüyorlar. Türk insann seviyorlar. Buray kendilerini ikinci evi olarak biliyorlar. Bunun en güzel örnei de Türkiyede gayrimenkulde metrekare baznda alanlar Suudi Arabistanllar, ahs baznda en çok ev alan Kuveytliler. Bu ne demek, insanlar nereden ev alrlar? Yaayabilecekleri yerlerden ev alrlar. Nereye yatrm yaparlar? Yaayabilecekleri yere yatrm yaparlar. Onun için bu bölge insan buray hem evi olarak hem yatrm yapaca yer olarak hem de ticaretini yapacak güvenli bir liman ve kalbi muhabbetiyle çok rahat gezip dolaabilecei ev ortam olarak görüyorlar. nallah bundan sonra bu ilikilerimiz daha çok büyücek.

Ana Sayfaya Git