Yatırım alanları artık genişliyor

Diyarbakır Valisi Aksoy "Bölgemizde yeni yatırımların gerçekleştirmesi adına yürüttüğümüz çalışmalar var. Tekstil Organize Sanayi Kuruluşu'nda alt yapısıyla ilgili ihale hazırlığı noktasındayız. Mevcut OSB'yi genişletme, yeni OSB'ler kurmayla ilgili çalışmalarımız var."

Haberler 22.02.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 22.02.2017 - 09:20

l Valisi Hüseyin Aksoy, bölgemizde yeni yatrmlarn gerçekletirmesi adna yürüttülen bir dizi çalmann olduunu belirterek, Tekstil Organize Sanayi Kuruluunda alt yapsyla ilgili ihale hazrl noktasndayz. Mevcut OSByi geniletme, yeni OSBler kurmayla ilgili çalmalarmz var. dedi. Aksoy, Diyarbakra 2013-2016 yllar arasnda 38 kamu kurum ve kurulularnn hazrlad ve Avrupa Birliinin destekledii projeler için 8.4 milyon euro kaynak kullanldn söyledi.

STHDAMLA GENç SZLK

Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odas Birlii (DESOB) ile Mesleki Eitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfnn (MEKSA) i birlii ile yürütülen, Türkiye ve AB tarafndan finanse edilen DESOB Giriimcilik ve Danmanl Merkezi Projesinin kapan toplants ile stihdamla Genç sizlik Sorununun çözülmesinde Meslek Kurulularnn Rolü Semineri düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Talip Gül, DESOB Bakan Alican Ebedinolu, MEKSA Vakf ube Bakan Sertaç Ik, TSO Bakan Ahmet Sayar, Baro Bakan Ahmet Özmenin yan sra çok sayda sivil toplum kuruluu temsilcilerinin katld çaltayda konuan Vali Aksoy, Diyarbakrda i dünyasnn daha iyi bir noktaya gelmesi, istihdamn artrlmas ve ekonomik gelimenin salanmas adna bütün sivil toplum kurulular ve odalarla i birlii halinde çalmalar yapldn söyledi.

CAZBE MERKEZLER PROGRAMI

Cazibe Merkezleri Program kapsamnda, kente daha fazla yatrmc çekmek için kurum ve kurulularla birçok çalmay birlikte yürüttüklerini dile getiren Aksoy, daha fazla yatrmc gelebilmesi için Karacada Kalknma Ajans tarafndan farkl illerdeki i adamlarna bölgenin avantajlarnn anlatldn belirtti.

Aksoy, program kapsamnda yatrmclar için belirlenen bavuru süresinin 27 ubatta tamamlanacana iaret ederek, bu kapsamda yatrm yapmak isteyen i adamlarnn bu tarihe kadar bavuru yapmalar gerektiini dile getirdi. stihdamn artrlmas için isizlerin eitilmesi ve belirli bir nitelie kavuturulmasnn büyük önem tadna dikkati çeken Aksoy, öyle devam etti:

ABDEN BÖLGEYE AKTARILAN

Türkiyenin birçok bölgesinde olduu gibi Diyarbakrda da Avrupa Birliine sunulan projeler sonucu salanan katklarla birçok faaliyet gerçekletirilmektedir. Özellikle Diyarbakrda 2013-2016 yllarnda 38 kamu kurum ve kuruluunun projesine yaklak 8,4 milyon avro kullanld. Karacada Kalknma Ajansmz 3 projede yaklak 10 milyonluk bir kaynak kullanmakta. Yine çevre ve ehircilik Bakanlmzn bölgeye yönelik yapt çalmalarda yaklak 78 milyonluk bir kaynan yine AB kapsamnda bölgeye yaplan yatrmlarda kullanldn ifade etmek isteriz. Sivil toplum kurulularmzn da 8 projesine 350 bin avroluk kaynak saland. Toplamda 98 milyonluk bir kayna bu 3 yl içinde Diyarbakrda yürütülen çeitli projelerde kullanm durumdayz.

ÖNEML BR POTANSYELE SAHP

Aksoy, Diyarbakrn genç nüfusa sahip olduunu vurgulayarak, bu genç nüfusun istihdama dönük hazrlanmasnn herkesin görev ve sorumluluunda olduunu aktard. Diyarbakr önemli bir potansiyele sahiptir. diyen Aksoy, unlar kaydetti: Bölgemizde yeni yatrmlarn gerçekletirmesi adna yürüttüümüz çalmalar var. Tekstil Organize Sanayi Kuruluunda alt yapsyla ilgili ihale hazrl noktasndayz. Mevcut OSByi geniletme, yeni OSBler kurmayla ilgili çalmalarmz var. Amacmz burada daha fazla yatrm ve istihdam destekleyecek bütün çalmalar kurumlarmzla ortaya koyabilmek.

DESOB tarafndan yürütülen projenin istihdam ve yatrmn artrlmas için kentte yaplan çalmalara katk sunacan ifade eden Aksoy, projeye katk sunanlara teekkür etti.

KEND YERN KURMAK STEYENLER

DESOB Bakan Alican Ebedinolu ise, proje hakknda bilgi vererek, proje ile 200 genç isize ve 500 ortaöretim örencisine yönelik mesleki tantm kariyer ve i danmanl ve giriimcilii danmanl hizmetleri verildiini söyledi. 50 genç isize i sal ve güvenlii, i organizasyonu eitimleri verildiini söyleyen Ebedinolu, Kendi i yerini kurmak isteyen 100 gencimize giriimcilik eitimi vererek kendi i yerlerini açmalar konusunda danmanlk hizmetleri verildi. Eitimlerimizde genç kadnlarmzn istihdam için kadnlara pozitif bir ayrmclk yaplarak yaklak yüzde 60 bir katlm saland. Yine projemizde 32 genç isize yaklak 7 ay süreyle 800 saatlik kaynakçlk eitimi verildi. Kursiyerlerimize eitim sonunda MEB onayl sertifika verildikten sonra MYK snavna tabi tutuldu. Ayrca bu gençlerden bazlar da çeitli firmalarda ie yerletirilmelerinde salam bulunmaktayz dedi. Konumalar sonrasnda proje kapsamnda mezun olan kusiyerlere sertifikalar verildi.

Ana Sayfaya Git