Yatırım Teşvikinde Son Rötuşlar!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, proje bazlı teşvik sisteminde 70 milyar liralık yatırımı açıklamaya hazırlandıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın şahitliğinde tüm yatırımcılara 70 milyar liralık yatırım teşvik belgesini bir kerede vereceğiz" dedi.

Haberler 17.12.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeybekci, proje bazl tevik sisteminde gelinen son duruma ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Proje bazl tevik sisteminde desteklenecek yatrmlara ilikin çalmay ay sonuna kadar tamamlayacaklarn ifade eden Zeybekci, bugüne kadar 70 milyar lira civarndaki yatrm tutarn yetitirdiklerini söyledi.

Zeybekci, yatrmlara ilikin Bakanlar Kurulu karar alnacan vurgulayarak, öyle devam etti:

Arkadalarla çalyoruz, konuyu Bakanlar Kuruluna sevk edeceiz. Her bir yatrm, Bakanlar Kurulu karar haline gelecek. Sayn Cumhurbakanmzn ahitliinde tüm yatrmclara 70 milyar liralk yatrm tevik belgesini bir kerede vereceiz.

YATIRIM TEVKLERNDE SONE GELND

u ana kadar netlemi 12-13 civarnda yatrmn söz konusu olduunu dile getiren Zeybekci, Her alanda yatrm bavurusu var. Tp ve enerji teknolojilerinden petrokimyaya kadar tüm alanlarda, çok geni kapsaml yatrm bavurusu bulunuyor. diye konutu.

Zeybekci, genel olarak tevik sistemine yaplan bavurulardaki arta dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Önümüzdeki dönemde gerek cari açkla mücadelede, gerek arz artrmada, gerekse Türkiye olarak seçtiimiz alanlarda kendi dünya devlerimizi yaratmak için yaptmz çalmalarda önemli sonuçlar elde edeceiz. Yatrm tevik belgelerinde bu yl, geçen yla göre adet olarak yüzde 50nin üzerinde, tutar olarak yüzde 80 civarnda, istihdam olarak yüzde 60 civarnda art söz konusu. Beklentiler anlamnda baktmzda, bunlar 2018de hayata geçecek. Özel sektör yatrmlar, üretim faaliyetleri, cari aç dengeleyici, ithalat ikame edici alanlardaki üretim faaliyetleriyle ilgili çok üst düzeyde gelimeler göreceiz. Bunlar yeterli mi, yetmeyecek. Aldmz tedbirler devam ediyor. çerideki üretimi koruyucu, haksz rekabeti önleyici çalmalar da dünyada en iyi uygulayan ülkelerden biriyiz, devaml takip ediyoruz. Türkiyenin menfaatini zedeleyici uygulamas olan tüm ülkelere annda karlk veriyoruz.

Ana Sayfaya Git