Yatırımcılara "A"dan "Z"ye rehber

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan ve yatırımlarla devlet destekleri konusunda uygulamada sıkça kullanılan terimleri içeren "Yatırımcı Sözlüğü", teknik bilgi gerektiren kavramlara açıklık getiriyor. 338 terimden oluşan sözlüğe, "Kalkınma Kütüphanesi" platformundan ulaşılabiliyor.

Haberler 29.09.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanl Kalknma Ajanslar Genel Müdürlüü koordinasyonunda hazrlanan Yatrmc Sözlüü, yatrmclar bilgilendirmek ve yol göstermek amacyla yatrm ve devlet destekleri konularnda kullanlan terimleri kolay ve anlalr bir ekilde ilgililere sunuyor.

Ülkelerin kalknmasnda önemli bir yer tutan yatrmlarn tevik edilmesi konusunda çeitli politika ve araçlar uygulayan Sanayi ve Teknoloji Bakanl, kalknma ajanslar araclyla da bölgesel gelimeye katk salyor.

Bakanln koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren kalknma ajanslar, bölgelerinin stratejik önceliklerine hizmet eden sektörel, mekansal veya tematik çalmalar yapmak, bölgenin ulusal ve uluslararas tantmna katkda bulunmak ve yatrm potansiyeli olan alanlarda fizibilite çalmalar yürütmek üzere yaynlar çkaryor.

KALKINMA AJANSLARI BRER REHBER

Kalknma ajans yaynlar da bölgelerin kaynak ve imkanlarnn tespit edilmesi, yerel potansiyelin ortaya çkarlmas, ulusal ve uluslararas alanda bölgenin rekabetçi üstünlüklerinin tantlmas konularnda önemli roller üstleniyor.

letmelerin yatrm sürecinin her aamasnda yükünü hafifletmek ve böylece yatrm sürecini kolaylatrmay hedefleyen kalknma ajanslarna bal yatrm destek ofisleri de pek çok alanda danmanlk salyor.

Bu kapsamda, yatrmclar bilgilendirmek ve yol göstermek amacyla, literatürdeki ve uygulamadaki yatrm ve devlet destekleri konularnda kullanlan terimler, Yatrmc Sözlüünde kolayca anlalr ve tek bir doküman halinde ilgililere sunuluyor.

Kalknma Ajanslar Genel Müdürlüü koordinasyonunda kalknma ajans temsilcilerinin i birliiyle hazrlanan ve 338 terimden oluan sözlüe, Kalknma Kütüphanesi platformundan ulalabiliyor.

Bu sayede, uygulamada skça kullanlan, yatrm süreci ve devlet desteklerinin salanmas bakmndan teknik bilgi gerektiren terimlerle kavramlara açklk getiriliyor.

Yatrmc Sözlüü ayrca, hiç tecrübesi olmayan veya teknik bilgi birikimi bulunmayan bireyler için de adan zye rehber olma özelliini tayor.

KALKINMAYA NTERAKTF DESTEKLER

Kalknma Ajanslar Genel Müdürlüüne bal 26 kalknma ajansnn kuruluundan bu yana yaymlad dokümanlar, www.kalkinmakutuphanesi.gov.tr adresi üzerinden ulalabilen interaktif web sitesinde bir araya getirilmiti.

Genel Müdürlük ayrca, yatrmclarn, giriimcilerin i ve ilemlerini kolaylatracak yeni bir uygulamay devreye alm, devlet tarafndan verilen destek, hibe ve tevikleri www.yatirimadestek.gov.tr adresinde tek çat altnda toplamt.

Ana Sayfaya Git