Yatırımcıların Rotası Değişti

Devletin teşvik uygulaması ve sağlanan huzurla sadece Batman'da 214 iş adamı Organize Sanayi Bölgesi'nden yer tahsisi talebinde bulundu

Haberler 24.06.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devletin tevik uygulamas ve salanan huzurla sadece Batmanda 214 i adam yapacaklar yatrmlar için Organize Sanayi Bölgesinden (OSB) yer istedi.

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin kalknmas için hayata geçirilen tevik uygulamas, batdaki firmalar bölgeye yönlendirdi.

Yeni tevik uygulamasyla 6. bölge yatrm için cazip hale getirilirken, ülkenin farkl bölgelerinde faaliyet gösteren birçok firma bu imkandan yararlanmak için rotasn Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerine çevirdi.

Batmanda da 85 tekstil, 26 gda, 29 inaat, 12 mobilya, 26 plastik, 31 makine ve 5 de cam sektöründe olmak üzere 214 yatrm için bavuru yapld.

Artan yatrm talebi nedeniyle önce OSBnin alan geniletildi. 76 fabrikann faaliyet yürüttüü, 3 bin 700 kiinin istihdam edildii OSBde daha sonra da Valilikçe yeni yer tahsisi için çalma balatld.

lk etapta 2 bin dönüm alanda altyap çalmalar balatlan ikinci OSBnin tamamlanarak yatrmcnn hizmetine sunulmasyla çalan saysnn 15 bine yükselmesi hedefleniyor.

- Devletimizin tüm imkanlarn seferber ediyoruz

Batman Valisi Ahmet Deniz, AA muhabirine yapt açklamada, Batman OSBnin yüzde 100 dolduunu söyledi.

Devletin verdii desteklerden yararlanmak isteyen 214 yatrmcnn fabrika kurmak için bavuru yaptn ifade eden Deniz, OSByi büyütüyoruz. 2 bin dönümlük alann kamulatrma parasn ödedik, yakn zamanda arsa tahsislerini yapacaz. Yeni fabrikalarn açlmasyla Batmanda 15 bin yeni istihdam öngörülüyor. dedi.

Sermaye ve scak para, güvenli, huzurlu, gelecek kaygs olmayan yere gelir. diyen Deniz, Batmann vatandalarn huzura, istikrara, güvene sahip çkmasyla çok hzl deitiini dile getirdi.

Deniz, Otellerimizde u an yüzde 80 civarnda doluluk var. 10-15 gün sonra bu yüzde 100e ulaacak. Huzur olunca her ey daha güzel oluyor, daha güzel yatrmlar olacak inallah. diye konutu.

PKKnn geçmite bölgeye ve bölge insanna ciddi zararlar verdiine iaret eden Deniz, bugün ise terörden zarar gören bölge insannn teröre kar devletin yannda yer aldn aktard.

Deniz, devletin bölgenin kalknmas için tüm imkanlar seferber ettiini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Geçmite bölgemiz maalesef ciddi skntlar yaad. Terör örgütü kan ve gözyandan baka bir ey vermedi. Bundan en çok bölgemiz zarar gördü, Türkiye zarar gördü. Türkiye terörle mücadeleye ciddi kaynak aktard. Oysa bu kaynaklar yatrma aktarm olsaydk bölgemizde isizlik problemi kalmam olacakt. Bu terör örgütünü destekleyenler, Türkiyenin kalknmasn engellemek için bunlar destekliyor ve piyon olarak bunlar kullanyorlar ama Allaha ükür devletimizin tüm imkanlarn seferber ediyoruz.

- Batdan bölgeye tersine göç balad

Batman OSB Yönetim Kurulu Bakan Vekili Hifzullah Özoul da 200ü akn yatrmcnn yatrm yapmak için kendilerine müracaat ettiini belirtti.

Daha önce hep bizim bölgeden batya göç edilirdi artk çok ükür batdan bölgeye tersine göç balad. ifadesini kullanan Özoul, yeni bavurular karlamak için 2 bin dönümlük arazi aldklarn, projenin hazrlanarak, parselleme ileminin yapldn dile getirdi.

Özoul, yatrmclara tahsis edilecek alanda kurulacak fabrikalarla 15 bine yakn kiinin ekmeini kazanacan söyledi.

- Bölge, yatrmcnn gözdesi oldu

Devlet tevikiyle yatrmcnn bölgeye yöneldiini vurgulayan Özoul, Yatrmclar bu tarafa doru akn etmeye balad. Bir cazibe merkezi haline geliyor buralar. Bölgemizin nüfusu da oldukça genç. O yüzden yatrmc eleman bulma konusunda da sknt çekmiyor. ifadelerini kulland.

Özoul, her eyin banda huzurun geldiini belirterek, Huzurun olmad yerde hiçbir ey olmaz. Huzur çok önemli. Eskiden evden çktmzda çocuklarmzla helalleerek ie giderdik, akam dönebilir miyiz, bilmezdik ama artk çok ükür huzur var. diye konutu.

- Destek ald 400 kiiyi istihdam ediyor

Tevikten yararlanarak OSBde meyve suyu fabrikas kuran ve 400ü akn istihdam salayan i adam Sabit Ceylan da ürettikleri ürünleri ilk etapta Irak ve Ürdüne ihraç ettiklerini söyledi.

Ceylan, Allah nasip ederse bu sene Rusya, Irak, Ürdün, Suudi Arabistan, Gürcistan, Almanya, Dubai ve Hong Konga ihracat yapacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git