Yaylada evim var!

Vali Ali Hamza Pehlivan "Toplam yıllık üretimimiz 750-800 ton arasına ulaşmıştır. Artık bölgemizi terörle değil, hayvancılıkla, turizmle, sanayideki başarılarıyla gündeme getirmek istiyoruz"

Haberler 07.12.2019 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta Yaylada Evim Var Projesi kapsamnda, 27 çiftçiye arclk malzemesi datld.

Valilik, Tarm ve Orman l Müdürlüünce Güneydou Anadolu Projesi (GAP) kapsamnda, 27 çiftçiye arc barakas, güne paneli, bal sam makinesi, bal süzme makinesi ve bal dinlendirme makinesi destei sunuldu.

Tarm ve Orman l Müdürlüü bahçesinde düzenlenen programda konuan Vali Ali Hamza Pehlivan, çiftçilerin mevcut artlarn iyiletirmek adna üreticilere malzeme destei saladklarn söyledi.

Yaylada Evim Var Projesinin arclara daha modern ve gelimi standartlar salamak, onlarn faaliyetlerine katk sunmak üzere gelitirildiini belirten Pehlivan, Toplamda 530 bin lira olan bu projenin yüzde 70i GAP daresi tarafndan hibe olarak veriliyor. limiz kaytlarnda arclkla uraan 1050 vatandamz var. Toplam yllk üretimimiz 750-800 ton arasna ulamtr. Balmzn özellii tamamen organik olmasdr. dedi.

ARICILARA MALZEME DESTE

Valilik olarak arcln gelimesi için gereken tevikle ilgili çalmalar sürdürdüklerini dile getiren Pehlivan, Artk bölgemizi terörle deil, hayvanclkla, turizmle, sanayideki baarlaryla gündeme getirmek istiyoruz. ifadesini kulland.

Pehlivan, devletin en büyük teviki tarm ve hayvanclk alannda sunduunu, vatandalar bu teviklerden yararlandrmak için çalmalara devam edeceklerini belirtti.

rnak Üniversitesi (Ü) Rektörü Prof. Dr. Emin Erkan da son yllarda devletin katklaryla arcln çok önemli mesafe kat ettiini dile getirerek, rnak balnn iddial hale geldiini aktard.

Erkan, Üniversite olarak bal ve arcl destekleyen projeler yapyoruz. Kovan üretimi ve dier üretim malzemelerini kapsayan projeleri önemsiyoruz. rnakta arclk, önümüzdeki yllarda hayvanclkta en üst noktaya gelecektir. Bu konuda da iddialyz. diye konutu.

Programa, Belediye Bakan Vekili Sami Geli, Tarm ve Orman l Müdürü Selman Demirel, Beytüebap Belediye Bakan Habip Aan, kurum temsilcileri, çiftçiler ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git