Yediemin parklarında yüzlerce araç çürümeye terk edildi

Mardin'in Midyat ilçesindeki yediemin parklarında sahipleri tarafından alınmayan ve satış ihalesi yapılmayan yüzlerce aracın parklarda bekletilerek çürümeye bırakılması park sahiplerini mağdur ediyor.

Haberler 26.08.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyattaki yediemin araç park sahipleri yllardr alnmayan araçlar nedeniyle maduriyet yaadklarn ifade ederek yetkili kurumlarn araçlarn sat ihalesi ve hurdaya ayrlmas ilemlerini hzlandrmalar talebinde bulundu.

Özellikle vergi (MTV), sigorta ve trafik cezalar olan araçlarn sahipleri söz konusu meblalar ödeyemedikleri için araçlar parklarda brakmak zorunda kalyorlar. Bu araçlarn içerisinde TIR, kamyon, kamyonet, minibüs, midibüs, cip, otomobil, traktör ve motosiklet gibi araçlar bulunuyor.

6 ay geçen araçlarn satnn yaplmas ya da parktan çkarlmas gerektiini söyleyen park sahipleri, 7 yl bekletilen binlerce liralk araçlarn deerlerinin dütüünü ve artk kullanlamaz hale geldiklerini söyledi.

Midyatn Sanayi ve Cumhuriyet Mahallelerindeki iki parkta üç yüze yakn aracn bulunduunu, bunun karlnn 3 trilyon lira olduunu ifade eden park sahiplerinden Halit Gezer, milli servetin heba olduuna dikkat çekti.

Park sahiplerinden Lokman Tüyran da araçlarn uzun süre alnmamas ve satlmamas nedeniyle maduriyet yaadklarn ifade etti.

Araçlar parkta kald sürece hem bize ülke ekonomisine zarardr

Parklarnda araç koyacak yer kalmadn ve ilemler yaplmad için giderlerini artk karlayamadklarn belirten park sahiplerinden Lokman Tüyran, öyle konutu:

Bizim otopark sahipleri olarak maduriyetimiz, araçlar burada uzun süre kald zaman çaltrdmz içilerin ücretini ödemede sknt yayoruz. Araçlar burada kald sürece ülke ekonomisine de zarar oluyor. Araçlar zamannda çkarlsa ekonomiye daha iyi katk salar. Biz de rahatlam oluruz. Araçlar kald zaman yerimiz daralyor. hale çkp sat yaplrsa yerimiz açlr. Burada 6-7 yllk duran araçlar var. Araçlar hem eskiyor ve deeri düüyor. Tüm aksamlarnn durumu kötüye gidiyor.

Yetkili kurumlar ilemleri hzlandrmal

Araçlarn sat ve hurdaya ayrma ilemlerinin yetkili kurumlarca hzlandrlmas gerektiini ifade eden Tüyran, Yetkililerden süresi geçmi araçlarn satlarn yapmalarn istiyoruz. Bu konuda bize yardmc olsalar memnun oluruz. Araçlar kaldkça deeri düüyor. lk geldikleri zamanki deerlerinin yarsna düüyor. Bu bizim için de ülke içinde kötü bir durum. Bu araçlar milli servet saylr. Bir milyon liraya yakn deerde araç var burada. lgili kurumlardan sesimizi duymalarn istiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git