Yem fiyatına düzenleme!

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan "Hükümetin ekonomiye ilişkin aldığı kararlar ve ortaya koyduğu kararlılık neticesinde dolar kuru ve arpa fiyatları geriledi. Yem fiyatlarının düşen dolar kuruna göre yeniden düzenlenmesini istiyoruz" dedi.

Haberler 17.08.2018 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Damzlk Sr Yetitiricileri Merkez Birlii Genel Bakan Kamil Özcan, hükümetin ekonomiye ilikin ald kararlar ve ortaya konduu kararllk sonucu dolar kurunun ve arpa fiyatlarnn gerilediini belirterek, Yem fiyatlarnn düen dolar kuruna göre yeniden düzenlenmesini istiyoruz. dedi.

Özcan, yem fiyatlarna ilikin deerlendirmede bulundu.

Spekülatif ataklar sonucu geçtiimiz günlerde döviz kurlarnda yaanan olumsuzluun fabrika yemi sat fiyatlarn arttrdn anmsatan Özcan, öyle devam etti:

Son günlerde baz sosyal medya ve basn yayn organlarnda yem sanayi sektörüyle ilgili üreticileri ve üretimi olumsuz etkileyecek haberlere rastlamaktayz. Fabrika yemi sat fiyat listelerinin baz yem sanayileri tarafndan dövize endekslendii, hatta baz listelerin dorudan döviz cinsi üzerinden ücretlendirildii belirtiliyor. Birlik olarak yapm olduumuz piyasa aratrmalaryla da yem fiyatlarnn arttn üzülerek görmekteyiz.

Özcan, hükümetin ekonomiye ilikin ald kararlar ve ortaya koyduu kararllk neticesinde dolar kurunun ve arpa fiyatlarnn gerilediini vurgulayarak, Dövizdeki trman bahane edilerek geçen hafta yükseltilen yem fiyatlarnn dövizdeki gerilemeye ramen dümediini üzülerek takip etmekteyiz. Yem fiyatlarnn düen dolar kuruna göre yeniden düzenlenmesini istiyoruz. ifadesini kulland.

Süt yemi fiyatlarnn son 1,5 ylda yüzde 45, dier girdilerin ortalama yüzde 30 arttna dikkati çeken Özcan, buna karn çi süt fiyatlarndaki yükseliin yüzde 10da kaldn bildirdi.

Özcan, süt/yem paritesinin yetitiricilerin beklentilerini karlamadn belirterek, buna ramen üretmeye devam eden yetitiricilere ve yem sanayicilerine sahip çklmas gerektiini dile getirdi.

Kamil Özcan, Tarm ve Orman Bakanlnn yan sra ilgili kurumlarn da kriz frsatçlna müsaade etmeyerek yetitiricilerin aln terini ve hakkn koruyacana inançlarnn tam olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git