Yem fiyatlarını yüksek bulan çiftçi yem üretimine yöneldi

Yem fiyatlarını fazla bulan çiftçiler, hayvanları için ekili arazisini silaj yaparak yem üretimine yöneldi.

Haberler 01.08.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yem fiyatlarn fazla bulan Diyarbakrl çiftçiler, hayvanlar için ekili arazisini silaj yaparak yem üretimine yöneldi.

Yemin maliyetinin mevcut fiyatn yarsna indiine dikkat çiftçiler, kendilerine verilen destein artrlmasn istiyor.

çnar ilçesine bal Has köyünde 30 yldr çiftçilik yapan Ramazan Özmen, büyükba hayvanlarna yem almakta zorluk çektiinden, msr ekili tarlasnn birinci ürününü silaj yaparak yem üretimi yapt.

Bu ekilde yem maliyetinin mevcut fiyatn yarsna indiini ifade eden Özmen, çiftçiye destek artlarnn geniletilmesi gerektiini belirtti.

Yem alacak imkn olmadndan msr tarlasn silaj yaptn dile getiren Özmen, Bize silaj lazmd, bizim de imknmz olmad için gelip kendi imknlarmzla buradan aldk. Bizim tek isteimiz devlet desteidir, devlet destei de bize verilmiyor. Bizden müstakil tapu istiyorlar. Dün bankadan geldim, 82 tane büyükba hayvan için bana 5 bin TL dahi kredi veremediler. mknmz da olmad için kendi çapmzda urap, mücadele ediyoruz. dedi.

htiyacmz olduu için birinci ürünü alp silaj olarak kullanmak zorunda kaldk

Silaj yapm için genelde ikinci ürünün tercih edildiini söyleyen Özmen, Bu ii hayvanlarmz için yapyoruz. Genelde bizim bölgede ikinci ürün silaj olarak kullanlyor. htiyacmz olduu için birinci ürünü alp silaj olarak kullanmak zorunda kaldk. u anda biz hazr yem alyoruz, kaba yem ile saman fiyatlar yükseldi. Saman fiyat u anda 3 liraya çkt. te bu ekilde urayoruz. Mücadelemizi veriyoruz, mücadele verdiimiz halde emeimizin karln alamyoruz. Devlet destek vermedikten sonra kendi imknlarmzla bu ii yürütmek, çifti için çok zor oluyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git