Yeni açılacak sınır kapısı bayram sevinci yaşattı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Umurlu Köyü'nde açılması planlanan Sınır Kapısı'nda Irak ve Türkiye'deki akrabalar verilen yemekte bir araya geldi. Uzun zamadır birbirini göremeyen akrabalar, sarılarak hasret giderdi.

Haberler 28.11.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyeden Iraka açlacak Umurlu Snr Kapsnda sona gelinirken, Derecik ve Irakta bulunan Gerdi Airetine mensup yaklak 300 kii verilen yemekte bir araya geldi. Türkiye tarafndan aralarnda AK Partili Derecik Beldesi Belediye Bakan Ekrem çetinkayann bulunduu airet mensuplar ile Irak tarafndaki köylerde bulunan ayn airet mensuplar kazanlarda piirdikleri yemekleri gümrük binas yandaki bo araziye kurduklar yer sofrasnda yedi.

BUGÜN BZM BAYRAMIMIZ

Yllardr Irak tarafndaki akrabalaryla imkanlar dahilinde rnakn Silopi lçesindeki snr kapsndan çk yaparak görüebildiklerini belirten Gerdi Aireti ileri geleni Kasm Demir, bu kapnn açlmasyla snrlarn ortadan kalkacan söyledi. Demir öyle dedi:

lk adm attk. 5 hatta 10 yldr birbirine göremeyen akrabalar bir araya geldi. Bizim birçok akrabamz hemen snrn ötesindeki köylerde yayor. Ama onlara gidip gelmek çok zor. çünkü burdan 5 saatlik bir yol gidip rnakn Silopi lçesindeki snr kapsndan çk yapabiliyorduk. çou vatandalarmzn böyle bir imkan olmuyordu. Bugün bizim bayramamz. Artk daha rahat akrabalarmza gidip gelebileceiz. Bize bu imkan salayan bata Belediye Bakanmz Ekrem çetinkayaya ve yetkililerimize teekkür ediyoruz.

Ana Sayfaya Git