"Yeni Ekonomi Yaklaşımı"nın yankıları

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal: "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Yaklaşımı’nda, tüm piyasa paydaşlarıyla daha etkin iletişim ve güvenin sağlanması prensibi, ekonomiye, ihracata ve sektörlerin gelişmesine ciddi katma değer üretecektir" dedi.

Haberler 12.08.2018 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müstakil Sanayici ve adamlar Dernei (MÜSAD) Ankara Bakan lhan Erdal, Hazine ve Maliye Bakanmz Sayn Berat Albayrakn açklad Yeni Ekonomi Yaklamnda, tüm piyasa paydalaryla daha etkin iletiim ve güvenin salanmas prensibi, ekonomiye, ihracata ve sektörlerin gelimesine ciddi katma deer üretecektir. Ksa, orta ve uzun vadede yol haritalar ve bunlarn bir an önce uygulamaya koyulmas son derece önemlidir. ifadelerini kulland.

Erdal, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrakn açklad Yeni Ekonomi Yaklamna ilikin yapt açklamada, Yeni ekonomi modelinde deiimi hedefleyen doru admlar, sürdürülebilir büyüme, finansal istikrar, gerçekçi politikalarn seçilmesi ve performans hedeflerinin takibi vurgularn memnuniyetle karlyor ve destekliyoruz. ifadelerini kulland.

Son dönemde ABD eksenli olarak döviz kurlar üzerinden yaplan müdahaleleri ve yaptrm kararlarn uluslararas hukuk ve büyük devletle badatramadklarn aktaran Erdal, baka bir devletin iç hukukuna müdahaleyi ve ihracatçlara yönelik gümrük vergisi üzerinden ekonomik bariyer oluturulmasn kabul edilemez bulduklarn kaydetti.

Bakan Erdal, açklamasnda u ifadelere yer verdi:

ABD yönetiminin tutumu, yllardr dost ve müttefik olan iki ülke ilikilerini ve ticari ilikileri zedelemeye devam etmektedir. Ülke ve millet olarak saduyumuzu kaybetmeden, hedeflerimize odaklanmalyz. Ülkeler aras krizler, her ne kadar arzu edilmese de maalesef yaanabilmektedir. Önemli olan toplumun tüm kesimini oluturan bireyler olarak, yeniden büyük Türkiyenin inasn kararllkla sürdürmektir. Bizler dün olduu gibi bu süreçte de her koulda devletimizin yanndayz. Sayn Cumhurbakanmzn açklad 100 Günlük Eylem Plan ve ekonomi yönetiminin ortaya koyduu yeni ekonomi modeli gibi somut politikalara ve reformlara bu süreçte her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Hazine ve Maliye Bakanmz Sayn Berat Albayrakn açklad Yeni Ekonomi Yaklamnda, tüm piyasa paydalaryla daha etkin iletiim ve güvenin salanmas prensibi; ekonomiye, ihracata ve sektörlerin gelimesine ciddi katma deer üretecektir.

Ksa, orta ve uzun vadede yol haritalar ve bunlarn bir an önce uygulamaya koyulmas son derece önemlidir. Yeni Ekonomi Yaklamn deerli klan en önemli admlarndan biri de piyasayla uyumlu, kararl ve sürdürülebilir bir yaklam olmasdr. Geldiimiz noktada üreticilerin, sanayicilerin ve i adamlarnn önünü açacak, ihracat rakamlarn yükseltecek uygulamalarn önemi daha iyi görülmütür. Olaya sadece ABD üzerinden bakmamak lazm. Tüm dünyada küresel ticareti olumsuz etkileyen bir ticaret sava yaanmaktadr. Ticaret savalar, ambargolar, yaptrmlar, vergi artrm ve bariyerler gibi yaanan küresel gelimeler ne olursa olsun ekonomimizin tüm bu olumsuzluklardan etkilenmeyecek ekilde çkmasn salayacak güçlü temeller üzerine bir yap ina etmemiz gerekmektedir.

Erdal, daha hzl, dinamik ve aktif bir sistem olan Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile bunun kolaylkla salanabileceinin aikar olduunu belirterek, Türkiyenin tüm kurum ve kurulularyla, daha hzl ve daha güçlü politika ve stratejileriyle hedeflerine ilerledii bir süreç i dünyas olarak temennimizdir. Eylül aynda OVPnin açklanmasyla birlikte piyasalarn daha istikrarl bir sürece gireceini düünüyorum. Hep birlikte hareket edilirse, ülke olarak hak ettiimiz dönüüm daha da kolaylaacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git